| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: ВЕФ-206 powered by German engineers  (Прочетена 2801 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Private

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 34
  • Населено място: София
ВЕФ-206 powered by German engineers
« -: 07 Декември, 2020, 21:03:13 »
Преди време закупих стар ВЕФ заради един ретро-арт-фото-проект. Мислех си след това да потърся някой ценител и да не се ангажирам повече с радиото. Обаче приятелката ми каза, че като малка у тях са имали ВЕФ и му се е кефела на копчетата и ключа за обхватите. Така реших това да е следващото ни радио за в кухнята, като му организирахме и бабина плетена покривчица отдолу. :)

От мазето изрових едно отдавна почиващо си немско авто-радио, произведено е по времето, когато имаше West Germany. Премахнах всичко излишно и от двете радиа, оставих само FM обхвата и за захранване добавих трансформаторче от компютърни тонколони. От ВЕФ-а ползвам антената, високоговорителя и копчето за включване/усилване. Могъщият щракалник за честотните обхвати и копчето за настройка на честотата си щракат и се движат за разкош. :) Остана ми един ден да довърша скалното осветление с жълти светодиоди.
« Последна редакция: 07 Декември, 2020, 21:23:34 от Private »
-= All our life, we are beta testers =-

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
  • Публикации: 815
Re: ВЕФ-206 powered by German engineers
« Отговор #1 -: 07 Декември, 2020, 21:31:27 »
Аз не бих го направил така да унищожавам радиото. Виж в тази тема видеото на Дакев и Ориго  стр.7 и стр.9 https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=119.120  Сега правя тази схема за два такива Вев-206.
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен Private

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 34
« Отговор #2 -: 07 Декември, 2020, 21:54:03 »
Едно, че ВЕФ e много разпространено радио и не е със статут на екзотика, че да ми е жал за унищожаването му и второ, нямам сантимент към средните вълни със всичките им шумове и ограничена честотна лента. Като малък съм се наслушал на СВ, защото нямаше какво друго и днес не ми липсват изобщо. :) Също така съветската елементна база не е нещо, което бих искам да поддържам, настройвам и ползвам. Немско интегрално решение и радиото да си пее весело и безгрижно в кътчето. :) Видях видеото с AM предавателя, добре се е получил и СВ радиата си остават автентични, но не бих се впуснал в такова приключение. От колекционерска и ценителска гледна точка предавателят си е съвсем ОК, но в моя случай аз съм само слушател и FM ми идва доволно.
-= All our life, we are beta testers =-

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
  • Публикации: 815
« Отговор #3 -: 07 Декември, 2020, 22:56:43 »
Правил съм го и този вариант но имам платка от авторадио много по малка която влиза точно до въздушния кондензатор и стои вертикално. Пробивам само един отвор за врътката на въздушния кондензатор от лявата страна. Ползва се нискочестотния усилвател на Вефа. В гнездото на батериите е монтиран оригиналния стабилизатор на Вев-206. Телескопичната антена съм я прехвърлил към УКВ блока. Не съм изхвърлял никакви части от Вефа. 
« Последна редакция: 07 Декември, 2020, 23:15:27 от GRIDLIC »
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |