Имам много лампи от този модел и се чудя какво да ги правя.Преди бяха актуални по ламповото време на телевизорите.Нама да се хвана да правя усилвател с тях но исках да попитам за впечетления за качеството на усилвател изпълнен с тази лампа.На ясно съм,че е сравнително маломощна лампа което е видимо още от анодния ток.Усилватели съм правил с какви ли не лампи но с тази лампа не съм опитвал.Относно отоплението не е проблем-навивам трансформатори какви ли не от много години.Добри лампи за усилватели са 6П3С.Малко по маломощни от EL34 но с по-добро звучене.Не винаги по-мощните лампи вадят по-добро качество.Правил съм преди много години усилвател с EL95 противотактна схема и звучеше доста добре макар и с не голяма мощност.За да звучи добре един лампов усилвател трябва да има добре изчислен и навит секциониран изходен трансформатор на сърцевина с много силиций.Относно използването на EСL11 за усилвател не бих я използвал защото е дефицитна и се използва в много апарати за съживяване.Аз също се нуждая от такава лампа и съм готов да я заменя за някакви други за да възстановя един апарат в оригинален вид.Ако някои има такава лампа да си избере лампа или лампи от моя списък и да трампим.