"Аз ме съмнява"
казваше преди време едно приятелче. И MC6805 и MC68705 имат секюрити опция. Това е било и е изключително важно за пазарния успех на всеки микроконтролер. Никой производител, без значение малък или голям не иска интелектуалният му труд да бъде откраднат,копиран или "разработен" в някои от страните, където това си беше държавна политика. Не съм съвсем сигурен, но мисля че от по-разпространените модели само 8748 на Интел няма заключване, а 8751 вече си я има пази опция.
Сега не ми се рови в нета, но не помня нашите "разработчици" какво са пъхнали в СМ650, дали е чисто масковия 6805 или OTP версията на MC68705, а съвсем друг е въпроса дали са заключили процесорите. На всичкото отгоре 68705 има BOOT програмка която го програмира и много малко програматори го поддържат директно. Обикновено има едни преходници с броячи и SRAM на тях. Имам някъде такава джаджа за един от програматорите ми, но кога и дали ще стигна до него е въпрос на време и най-вече ентусиазъм 
Нашите 650-ки са маскови и не съм сигурен че имат въобще BOOT програмка в тях , но все пак сигурно би трябвало да имат някакъв тестов механизъм да провери чипа и програмата .Има някаква надежда с много копане да се намери начин . Но това е за хората с много свободно време , които за съжаление вече не сме

. По бързо/лесно е да си драсна една програмка и платка която замества този чип с каквото си поискам в клавиатурата .
Младежите имат време , но надали ще имат подходящите знания , все пак това не е Питон.
P.S.
Мисля че все още имаше накакви бройки останали в ВикиВат но трябва да се пита за чисълцето отзад , иначе може да станете собственик на чип контролиращ харддиск или клавиатура за 16-ка .