Не съм запознат детаелно с Пълдин, поне от това, което виждам в нета има доста интересен софтуер правен за него - бейсик, паскал, електронни таблици. Не знам каква е вероятността да може да се портне FLEX (аналога на cp/m за 680x) за този хардуер, а там вече има доста софтуер който може да се подкара под тази операционна система. ЗХ спектрум, радио86 са клонирани десетки пъти и като цяло не са интересни, поне за мене няма смисъл да се прави поредният клонинг.
Преди години имах и аз същата идея, даже съм събрал всички "големи" интегрални схеми, но аз работя по около 10 часа дневно и не виждам скоро да имам свободно време.
някой от "оптимизациите" които тогава мислех
- 6802 вместо 6800. отпада нуждата от неприятният тактов генератор, който иска 6800. Доскоро го гледах в "Пепина" но след 2 неуспешни опита да го поръчам се отказах и си го намерих от друго място.
- една голяма статична памет с обем 64к вместо ДРАМ
- за постоянна памет + адресен дешифратор съм се спрял на PSD834f2 или нещо подобно. Това е RAM+FLASH+CPLD и фърмуера се налива през JTAG. Изключително удобно за разработка работи се почти като с "ардуино" и не се налага да вадиш паметта да я слагаш на програматр и т.н. - спестява време
За сега обаче всичко е в сверата на добрите пожелания заради фактора време.
Поздрави.