| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Дълго чаканият, но неочакван проект Macintosh Plus 1MB  (Прочетена 8560 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Борис Борисов

• Модератор
  • Квантов електрон
  • Публикации: 458
  • Населено място: гр.Бяла, обл.Русе / София
  • Борис Борисов
Пробвал ли си TransMac ? В хакинтошките ми години ми вършеше доста добра работа, но тогава ресторвах неща много по нови от систем 7.  :D

Неактивен rumburak

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 80
  • Населено място: София
Пробвай с CiderPress.

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 160
Свали си Hiren's boot CD, версии 9.5 и 15 ги имам на дискове, първата е за по-старите машини, втората - за по-новите. Има богат избор от софтуер за дос и уиндоус в тях, поне един ще ти свърши работа да намериш програма, с която да запишеш имиджа.

За кинескопа - продават китове за ремонт на спукани авто стъкла, можеш да го направиш да изглежда като нов с такова нещо, просто трябва да си изчистил много добре стружките. Има клипове в нета как се ремонтират стъкла със съответните китове... не е сложно.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3404
Свали си Hiren's boot CD, версии 9.5 и 15 ги имам на дискове, първата е за по-старите машини, втората - за по-новите. Има богат избор от софтуер за дос и уиндоус в тях, поне един ще ти свърши работа да намериш програма, с която да запишеш имиджа.

За кинескопа - продават китове за ремонт на спукани авто стъкла, можеш да го направиш да изглежда като нов с такова нещо, просто трябва да си изчистил много добре стружките. Има клипове в нета как се ремонтират стъкла със съответните китове... не е сложно.

Мисля, че предложението на Борката за софтуер ще ми свърши работа.

Относно- кинескопа- има матово покритие. Тая смола дето я продват е гланц, та няма да пасне.  Пък и не ме притесняват толкова много шуплите- всичко е идеалнои почистено от шлака, просто някакъв перфекционизъм ме беше подгонил, но ми мина.

Другия кинескоп свален от някаква индустриална машина, който ми даде колегата hunter69 обаче, май е изпуснал вакума или е глътнал много въздух : Отоплението се вижда как свети на дневна светлина, което е лноого лош признаки май е причината да не изкарва катина...

За разлика от маковския кинескоп, чието отопление едва едва се вижда при пълно затъмненение.

Последно Рециклирах флопито- нови електролитникондензатори, смазка на всякъде. Успешно изхвърля автоматично  1,44Mb несъвместими дискети, щото е само 800к.

Мишката работи и на началния екран. Клавиатурата работи с преходник на PC.
« Последна редакция: Днес в 00:52:20 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 160
Измери колко консумира отоплението, това дали се вижда зависи основно от конструкцията. Ако е повече от 300мА... посочи кофата с него.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3404
Измери колко консумира отоплението, това дали се вижда зависи основно от конструкцията. Ако е повече от 300мА... посочи кофата с него.

Конструкцията е като другия дето работи коректно .

1-во мислех да не съм разменил 2та крака на отоплението , но са наълно идентични освен 1см по малък екран де...

Ще измеря като подкарам аналоговата платка на SE-то(там е и по удобно щото има истинска кинескопна платка а не само конектор).

Ще видим ,предполагм, нещата отиват към Кинескопа на Митко, който е още по-малък, но поне е гарантирано читав.

Плюса вече го затворих, но не за постоянно .

Пробвай с CiderPress.

Благодаря ви,  ще разгледам по-подробно.

Пише, че може да редактира имиджи, но нищо за това да ги ресторва...

« Последна редакция: Днес в 00:45:31 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
12 Отговора
8471 Прегледи
Последна публикация 28 Май, 2020, 20:14:48
от Private
4 Отговора
4168 Прегледи
Последна публикация 25 Януари, 2024, 10:13:15
от digi2577

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |