Свали си Hiren's boot CD, версии 9.5 и 15 ги имам на дискове, първата е за по-старите машини, втората - за по-новите. Има богат избор от софтуер за дос и уиндоус в тях, поне един ще ти свърши работа да намериш програма, с която да запишеш имиджа.
За кинескопа - продават китове за ремонт на спукани авто стъкла, можеш да го направиш да изглежда като нов с такова нещо, просто трябва да си изчистил много добре стружките. Има клипове в нета как се ремонтират стъкла със съответните китове... не е сложно.
Мисля, че предложението на Борката за софтуер ще ми свърши работа.
Относно- кинескопа- има матово покритие. Тая смола дето я продват е гланц, та няма да пасне. Пък и не ме притесняват толкова много шуплите- всичко е идеалнои почистено от шлака, просто някакъв перфекционизъм ме беше подгонил, но ми мина.
Другия кинескоп свален от някаква индустриална машина, който ми даде колегата hunter69 обаче, май е изпуснал вакума или е глътнал много въздух : Отоплението се вижда как свети на дневна светлина, което е лноого лош признаки май е причината да не изкарва катина...
За разлика от маковския кинескоп, чието отопление едва едва се вижда при пълно затъмненение.
Последно Рециклирах флопито- нови електролитникондензатори, смазка на всякъде. Успешно изхвърля автоматично 1,44Mb несъвместими дискети, щото е само 800к.
Мишката работи и на началния екран. Клавиатурата работи с преходник на PC.