Малко Развитие по Темата с SE/30Gabo намери шасито и ми го донесе лично до София, за което съм му безкрайно благодарен.

Както го виждате на снимката е боядисано със сребърен феролит

Тука махам сребърния феролит със шпакла и го подготвям за студено поцинковане на спрей.

Тука махам уж цинковия спрей, оказа се, че е нещо ужасяващо наподобяващо сирене на текстура, което никога не изсъхва и едновремнно е мазно и се рони. Явно са напълнили спреея с цинк за боядисване на кюнци, който стяга само над 200 градуса, защото е по-евтин и така спрей за 8лв...
Това изобщо не беше описано на кутията. Описанито беше като за цинк за студено поцинковане ,а не температурно активиран ,ама на... Та не купувайте такова.
Тука шасито е почистено отново с шпаклата и 250ml ацетон , този път от цинковия псрей, да се науча, че евтиното излиза тъпо

...

Тук минаваме на Рекап-а на SE/30 дъното
След демонтажа на старите Електролитни SMD кондензатори се оказа, че под 3 от тях минават мног на гъсто писти и протеклия електролит е изял солдер маската и ги е оголил.
За това взех UV активираща се солдермаска зелна и намазах, за да възстановя там където беше изчезнала.
Това го направих, защото новите кондензатори, които монтирах са Тнаталови и поради това монтажните им площадки са препендикулярно ориентирани в сравнение с оригиналните и щяха да окъсят с оголенмите писти ако не беше положена наново солдер маска.
Понеже нямам UW лампа или фенерче или каквото и да било, след като го намазах, го оставаих да съхне на слънце 3 часа и така стегна маската.

Танталовите кондензатори, които монтирах вместо старите протекли електролитни са Low-ESR на Vichy. От кога фирмите за грим и козметика почннаха да правят и елементи за елктрониката ?!?

На снимката средната тубичка със синята капачка е Kingbo RMA218 уж Флюс, уж за запояване на безоловен припой. Е не е флюс това... Топи се като някаква синтетична грес, няма никакви качества на флюс, нищо не почиства от спойките и мирише гадно. И тука се минах, пак с 8лв...

На снимката съм махнал и половината от вътрешния SCSI конектор. Беше пълно и също под него с ръжда от металната планака точно отзад.
За съжаление тая ръждясала метална планака не можах да я нагрея даже с 2KW поялник за тръби който имам, достатъчно че да стопи припоя на множеството тру-хол спойки по шасито. За това я оставям. и ще я обработвам на място.
Самия конектор ще бъде възстановен функционално с рейка пинове като му дойде реда.
И тука Един тиизър: сглобен:

Естествено преди да го сглобя, тствах отделно, захранването първо,
после захранването закачено на Аналоговия борд- кинескопната платка.
И накрая с дъното...
Следва продължение...