| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Bluescsi Тема за обща поръчка на платки от Чина.  (Прочетена 285 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 147
Вземи си едно БлуСкъзи: https://bluescsi.com/

Ще можеш да слагаш цели хард диск имиджи на SD картата с инсталирана OS, включително и тази на български.

Гледам, го има като кит и отворен проект, бих поръчал платки от китайците, само да си го имам.
« Последна редакция: 20 Юли, 2025, 15:49:10 от Pichaga933 »

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3385
  • Населено място: София
Гледам, го има като кит и отворен проект, бих поръчал платки от китайците, само да си го имам.

Ако ще правиш поръчка, то има минимални, бройки, отвори една тема, да се наредим желаещите за бройка, да стане групова поръчка ако искаш.  :drinks:

Гледал ли си чиповете дали са налични в БГ?
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен mbg

• Квантов електрон
И да не са, и тях ще викна.

п.п. бахти и мазохистите, 0402 СМД резистори са сложили...

п.п2 - като ми остане време ще разуча как мога да поръчам от JLCPCB да дойдат направо наситени платки.
« Последна редакция: 20 Юли, 2025, 15:15:07 от mbg »

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1449
...
п.п2 - като ми остане време ще разуча как мога да поръчам от JLCPCB да дойдат направо наситени платки.

Аз направих моите платки с помощта на това клипче:

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
PCB way имат таква опция, да дойдат наситени.

И сега ще ме карате аз да правя темата.

Неактивен mbg

• Квантов електрон
Като цяло ми стига пасивните компоненти да ми запоят, тук в БГ ще трябва да платя стотина лева за стенсил и подготовка и по 2-3 лева на платка за запояване, което все ще ми е по-евтино при китайците. Единствено ме притеснява да не ми наплякат ментета части.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Като цяло ми стига пасивните компоненти да ми запоят, тук в БГ ще трябва да платя стотина лева за стенсил и подготовка и по 2-3 лева на платка за запояване, което все ще ми е по-евтино при китайците. Единствено ме притеснява да не ми наплякат ментета части.

Проектите, които следя с наситени платки, са с други проблеми, но не и с ментета.

Липсващи елемнти, щото не могат да ги намерят.

Объркан ролон, и вместо кондери сложили резистори- все човешки грешки на оператора на машината, но за ментета не съм видял някой да се оплаче.

Та давай смело.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1449

Елементите си ги избираш сам. Можеш да сложиш всякакви, от най-евтините китайски до най-скъпите японски. Можеш също да ги поръчаш от доставчик, ако ги нямат на склад.

Неактивен mbg

• Квантов електрон
Поръчах за 32лв от алито 2 броя Raspberry Pi Pico W, сега имам малко други задачки, довечера ще видя как ще стане поръчката от JLCPCB. Може би ще викна минималния брой от 5 платки, имам поне две машини, на които ще им монтирам... и остават 2 или 3 свободни. А може и 10 да викна, желаещи все ще се намерят.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Както изглежда може да ги поръчаш направо готови, само да им се бодне разберито...

Със сигурност ще спестиш време по отделни поръчки на чипове, стенцили,  греене на котлона докато хванат...   И ме съмнява доста тука да си купиш чиповете по-евтино от колкото могат да ти ги предложат  директно там.

Въпроса е дали, ще излязат по-евтини от оригинала?

Неактивен mbg

• Квантов електрон
Re: Bluescsi Тема за обща поръчка на платки от Чина.
« Отговор #10 -: 20 Юли, 2025, 16:01:54 »
Със сигурност ще излзнат по-евтини ако ги викна от китайците със сложени СМД-та, занимавам се (работя) с разработки и производство на електроника вече над 10 години. Никой няма да ти събере кит и да ти го шипне за "мерси", без да си е сложил поне тройна печалба.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #11 -: 20 Юли, 2025, 16:04:09 »
Е въпроса поне от мен тогава е колко евтино може да падне с малка прототипна поръчка, на приемрно горзни тънки евтини платки...  :D

Или ти си решил да заложиш на дебела позлата ?  8)

Неактивен mbg

• Квантов електрон
« Отговор #12 -: 20 Юли, 2025, 16:15:17 »
Всичко е базовото и стандартното - зелена платка, 1,6мм, калайдисана. Безсмислено е да се прави нещо друго и много лъскаво, като отвориш старата щайга и го видиш ще е като на свинче - звънче.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #13 -: 20 Юли, 2025, 16:32:17 »
Всеки с вкуса си . Аз  бих го избрал без цвят, без солдер маска, с евтини компоненти, максимално тънко да излезе и да изглежда като платка на китайски дръжкофон-да си личи спестяването, но поръчката ще я правиш ти. Та ти избираш и за това те питам.

Освен това те са 3 модела Блу скъзи: За вътрешно, за лаптопско вътрешно и за външно. Ти коя ще поръчваш?

Неактивен mbg

• Квантов електрон
« Отговор #14 -: 20 Юли, 2025, 17:07:50 »
Като гледам, като най-съвместим, ще е лаптопския и ще драсна преходници към другите варианти... вижда ми се най-адекватно решение. Не съм огледал дали няма в проекта и преходници, но ако няма - ще ги кача.

п.п. и на повечето места, всичко различно като параметри от дефолтните, е по-скъпо, понеже е различно от това на конвейера. Стандартно е 1,6ммм калайдисано със зелена маска.
« Последна редакция: 20 Юли, 2025, 17:28:59 от mbg »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |