| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Asus ROG Дисплей  (Прочетена 902 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Stelio2580

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 40
  • Населено място: Варна
Asus ROG Дисплей
« -: 26 Юли, 2025, 08:39:34 »
Здравейте, има един Asus ROG GL553VE-FY022, с следният проблем. Компютърът работи но на екрана не се вижда нищо(тъмен) ако го осветя с фенерче се вижда че работи. Много хора ми казаха подсветка на дисплея. Понеже била заедно не се сменяла.реших да проверя и съответно счупих дисплея. Смених го с чисто нов, но за съжаление проблема си остана. От Варна съм, някой може ли да помогне с отстраняването на проблема. Благодаря предварително

Неактивен hunter69

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 14
Re: Asus ROG Дисплей
« Отговор #1 -: 26 Юли, 2025, 12:10:02 »
Възможно е проблема да е в драйвъра за осветлението. Ето схема, може да помогне:

Неактивен Stelio2580

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #2 -: 26 Юли, 2025, 14:54:11 »
Благодаря за схемите, но за съжаление познанията ми в електрониката не са на такова ниво че да разбера какво да търся в тях и какво да гледам. А този драйер инсталира ли се някак

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 988
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #3 -: 26 Юли, 2025, 15:23:09 »
Еми ще трябва да отидеш на сервиз тогава. Драйвера това е електрониката която захранва подсветката. Но щом не си в час това не може да ти помогне.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен Stelio2580

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #4 -: 26 Юли, 2025, 17:10:13 »
Това което захранва подсетката не е ли на самият дисплей от долната страна.инвертор мисля че беше. Той си върви с дисплея.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3633
« Отговор #5 -: 26 Юли, 2025, 18:09:44 »
Младеж,ти с никакви познания си тръгнал да ремонтираш геймърски лаптоп :drinks: поздравления за проявената смелост.Гледам писал си и в kaldata и Руди ти е отговорил.
По добре в сервиз,докато все още...........Такива машини не се ремонтират на коляно и в къщи.Това което захранва подсветката на дисплея е само малка част на самия дисплей.Останалото е на дъното.На pdf-а hunter69 има и опроводяването кое къде отива.

Неактивен Stelio2580

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #6 -: 26 Юли, 2025, 18:59:50 »
Ами търся вариант,на никой сервиз не му се занимава. Казват не става даже не знаят какъв е проблема. Отидох в сервиза на адрес и им казвам дисплеят не работи, вижда се но не свети. Те ми казаха ще направим ние диагностика. След 10 мин излиза и ми казва дисплея не работи прати го в София и за диагностика ми дължиш 110лв. Това е несериозно. Затова колкото мога ако не намеря сервиз. Ако не в казана.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #7 -: 26 Юли, 2025, 19:43:55 »
Какво да ти кажа,там има едно напрежение +LCD VCC дето ти захранва дисплея,има и сигнал LCD_BACK_PWM да контролира яркостта на подсветката.Още еднин сигнал LCD_BKEN_CON има на конектор CON4501.Трябва да се бодне един осцилоскоп да се види кое накъде.Освен това има и датчик за отваряне на дисплея,много неща може да са.Не става у дома.

Неактивен Stelio2580

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #8 -: 27 Юли, 2025, 06:07:14 »
Да разбирам че не е за всеки. Реших да пиша, ако е нещо елементарно,например кабел, букда нещо или да не е вирус. Не съм си и помисля да се развихря а поялник върху дъното.и щом е за сервиз ако може някой да каже някой читав който ще свърши работа, не да ме качват на черешата или да ми казват не става.Знам че има ли желание всичко става. Благодаря ти за отделеното време

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #9 -: 27 Юли, 2025, 13:15:01 »
Това вече е застаряваш модел,DDR4 и т.н.До преди време струваше доста пари.Уви трябва или в сервиз или в кофата.След като има изображение без подсветка позвъни тук там.Може някъде да не са кожодери и да се хванат да го направят.

Неактивен Stelio2580

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #10 -: 28 Юли, 2025, 08:43:59 »
Да затова търся някакво решение, ясно че е машината е стара, но ми върши работа. Сервиз ще е явно, но поне да свършат работа, не само приказки и да ми искат пари за нищо.

Неактивен Stelio2580

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #11 -: 29 Юли, 2025, 19:29:07 »
Компютър е готов. Занесах го на сервиз както ме посъветвахте. Оказаха се някакви частни на дъното. Благодаря на всички за помоща

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
14 Отговора
3503 Прегледи
Последна публикация 12 Юли, 2021, 12:00:25
от CVT
22 Отговора
5404 Прегледи
Последна публикация 24 Октомври, 2022, 22:31:39
от lz2xl

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |