| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Поправка на транспондер pcf7935  (Прочетена 408 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен bxd

• Квантов електрон
  • Публикации: 290
  • Населено място: София
Поправка на транспондер pcf7935
« -: 13 Август, 2025, 10:38:49 »
Здравейте, исках да сменя кутийката на ключа на колата ми (Алфа Ромео 166) с нова от Али Експрес. За съжаление докато махах транспондера / имобилайзера от старата (чип pcf7935 или pcf7938) от старата кутийка, "леко" съм го повредил - корпусът е отчупен в единия край и се вижда част от антената, като явно намотката е прекъсната.  Дали може да се поправи? Идеята ми е да капна калай на мястото и така да свържа всички прекъснати жички - дори да се получи намотка на късо, все ще захрани някак останалата част. Или да го намажа с токопроводящо лепило? Опитах да направя една снимка - малко странно изглежда, но не е толкова зле наживо освен намотката... Прикачих и снимка на "нормален" чип
*** Търся: Telefunken 664WK (първата ми улична находка) *** Реставрирани: Хармония 20; Концерт; Симфония; Tesla 606 A; VEF Radio; Ригонда Моно-> Стерео; Мелодия 11; Романс; Мелодия 14 стерео *** Чакащи за реставрация: Loewe Opta 2367W **

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 160
Re: Поправка на транспондер pcf7935
« Отговор #1 -: 13 Август, 2025, 12:15:02 »
Разгледай внимателно под микроскоп... засега ми се вижда поправимо. Ако направиш навивка накъсо, твърде вероятно да не работи.

Неактивен bxd

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 13 Август, 2025, 14:38:38 »
Погледнах го под 40х (по случайност имам един Левенхук под ръка) и нещата не изглеждат добре - стърчат 4 телчета така свободни. Може би с много зор ще успея да ги долепя до където са били, но после как да ги задържа? Гледам че в али-то продават само антенки със сърцевина, но май няма да е лесно и това да направя - да махна старата антенка цялата и да сложа нова? 
*** Търся: Telefunken 664WK (първата ми улична находка) *** Реставрирани: Хармония 20; Концерт; Симфония; Tesla 606 A; VEF Radio; Ригонда Моно-> Стерео; Мелодия 11; Романс; Мелодия 14 стерео *** Чакащи за реставрация: Loewe Opta 2367W **

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1060
« Отговор #3 -: 13 Август, 2025, 22:02:53 »
Не знам да ли си заслужава труда и най-вече риска да не можеш да запалиш някъде насред нищото . Едва ли е повече от 30-40 лв с програмирането .

Неактивен bxd

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: Вчера в 19:43:28 »
Проблемът е, че не може да се програмира без кейкод. Оказва се, че такъв нямам (автокъщата не ми го е дала преди 12 години като я купувах). Може да ми го издаде официален вносител, но понеже Алфа премина към PSA наскоро, доскоро официалния вносител Ауто Италия вече не може да направи това. От София Франс Ауто пък не са наясно явно още с процедурите защото почнаха да увъртат и т.н. Автоключарите казват че било много сложно, ако нямам друг такъв ключ и трябвало да се сваля някакъв модул който бил "много шибан" за сваляне.

Неактивен bxd

• Квантов електрон
« Отговор #5 -: Вчера в 19:44:05 »
. (дублиран пост)

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1060
« Отговор #6 -: Вчера в 22:12:01 »
Мога да ти препоръчам човек за софия който може и да ти свърши работа . Аз съм с пежо и ми е правил доста неща по софтуера , като го взех вече беше изтърбушен механично дпф а , той ми го изключи да не го търси , ремап също . Вече над 55 000 км проблем не съм имал , лети .

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |