| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Аркадна игра проблем с проектора.  (Прочетена 1048 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Poltre

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 8
  • Населено място: София
Re: Аркадна игра проблем с проектора.
« Отговор #15 -: 24 Септември, 2025, 08:37:28 »
Здравейте Poltre, честно виждам по вашите малко публикации във форума досега, че имате желание или ваша необходимост от ремонт на вашата сандък Аркайд Игра, но не разбирам защо се опитвате собственоръчно да я съсипете тази ретро реликва и да я превърнете в скъпа мебел за декорация, вместо да радва децата.

Преценявам ви по писането досега и въпросите, които зададохте, като не достатъчно опитен/компетентен за да се учите на такава сложна техника.

В такъв случай е най-добре да следвате стратегията Стани Богат. Вместо да ползвате жокер помощ от публиката. Трябва да като жокер се обадите и търсите помощ от приятел, който вместо вас професионално да ви ремонтира техниката.

Като се обърнете на ЛС директно към някой добър и опитен специалист по аркайд игрите, каквито тук имаме минимум двама:
lopesbroko
vasil.lyutskanov

Сега ясна вие поговорката за Мухамед и Планината ако няма как да отиде играта при майстора то той може на ваши разноски да дойде при играта и да си носи куфарче с инструменти.

Иначе сарказма на колегите ви е ясен, че се бъзикат. Нали вие нищо незнаете, а безстрашно смело скачате направо в дълбоките води и то без пояс, но всички дадени дотук съвети са за човек, който наистина разбира какво прави, а не за начинаещ, който най-много да го перне тока 220V, като пипа вътре дето не му е работа при отворен капак на играта.
Напълно съм съгласен с вас, много правилно сте го написали за помощ от приятел, но нямам такъв за съжаление, и повярвайте ми ако не разбирам и има шанс да разваля играта, няма и да пипам. Преценил съм че искам да опитам, но ако видя че наистина е сложно ще пиша на двамата члена, които си отбелязали, разбира се.

Неактивен Poltre

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #16 -: 24 Септември, 2025, 08:45:06 »
Не е  кой-знае колко ценна и скъпа игра,но си струва да се възтанови,ако толкова има желание.Ремонта на такъв монитор отнема не-повече от час два,но трябва си доста опит за целта.Много нячини има да тръгне.Най-трудоемкия е да се монтира един стар кинескопен монитор ,каквито имаше в аркадните игри на времето.Има колеги продават цели такива.И то за 20-30 лева из продавалниците.Свързва се към 220 волта, и към игровата платка посредством RGB+S+GND.5 кабелчета които е описано как се свързват и ще се играе нормално.Щом като има звук от игровата компютърна платка-означава,че ще работи.Проблема е с монитора.Даже и да тръгне този монитор с прожекторите, няма да се вижда добре,защото ще е работил дълго време и ще са изхабени прожекторите със сигурност-доста.Все пак не е стоял за красота толкова години,а е работил.
То-ест целта не оправдава средствата.По-добре е да се монтира друг видимо добър монитор и да радва стопаните си.
Аркадните монитори съм виждал да ги продават със обков-рамка,алуминиева най-вече.Пригодени са за лесен монтаж на различни места и в различни кутии/сандъци/ и готови кабели за свързване.Естетическия дизайн на монтаж вече зависи от желанието.
Но както писа колегата е добре да се погледне от телевизионен техник да позамери тук там дали си струва заниманието въобще.

Малко е сложничко при тези монитори!Не забравяйте,че освен високото напрежение, има и редова развивка която захранва трите отклонителни системи и там си иска доста ток и т. н.
Здравейте , има изведен SCART от конзолята , който включих в друг малък стар телевизор, картината дойде , предава добре , играх на играта , имаше 2 забили бутона на джета, които отремонтирах. Сега се чудя дали просто да не сваля отпред прожекторното платно и да поставя телевизор там. Но всякаш имах желание да оправя оригиналната прожекторна система.

Неактивен Poltre

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #17 -: 24 Септември, 2025, 08:48:08 »
Повечето LCD телевизори, особено евтините, имат голям лаг на които и да е входове и са супер неподходящи за игри
Това ще го имам в предвид определено. Тъй като за момента на малкият стар телевизор картината е синхронизирана. Имам друга идея, имам малък портативен проектор (от китайците за около 100тина лв) и му взема преходник от SCАRT към HDMI със захранване, дали ще имам шанс да успея да го монтирам до старите прожекторни лампи и да опитам да го накарам да работи.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |