| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Съдомиялна Arielli  (Прочетена 461 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3668
  • Населено място: Варна
Съдомиялна Arielli
« -: 08 Януари, 2026, 21:36:41 »
Съдомиялна Arielli,препълва водата.Ремонтирал ли е някой такава.Кое точно е презостата.Как се отваря и почиства,гледах и така и иначе,винтове или скоби няма.Това е снимката отдолу със свален долен капак.

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 480
  • Населено място: България
Re: Съдомиялна Arielli
« Отговор #1 -: 09 Януари, 2026, 00:32:32 »
Има ли шамандура прекъсвач на капака който е свален и не се вижда на снимката? При мен беше причината за преливането.

Неактивен ikarlo

• Квантов електрон
  • Публикации: 330
  • Населено място: София
« Отговор #2 -: 09 Януари, 2026, 08:31:23 »

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 996
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #3 -: 09 Януари, 2026, 12:19:49 »
Няма как да няма пресостат, въпросът е къде е. Някъде в горния край, той трябва да е на високо спрямо “водосъдържателя” който контролира. Обикновено е свързан с тънък маркуч към водосъдържателя.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #4 -: 09 Януари, 2026, 17:32:08 »
Такава шамандура има на долкия капак,но тя е само индикатор че вече се е напикала :) Спира водата и пуска помпата за източване,пише грешка E-4,брат китаец това прозрачното което се вижда или го лепил или пресовал.Не искам да чупя нищо,не че накрая няма да си купя друга съдомиялна.Благодаря на ikarlo за линка.Ще видя там какво са писали.

Неактивен rosen_36a

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 41
  • Населено място: Кюстендил
« Отговор #5 -: 09 Януари, 2026, 18:04:05 »
контрола се извършва чрез flumeter.рид ампула на входящата вода

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
« Отговор #6 -: Вчера в 11:49:30 »
По принцип по мои наблюдения ПВЦ тръбата в кухнята трябва да е 75 мм. 50 мм за миялна машина е малко и създава проблеми. Лесно се задръства. Може първопричината да е там.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #7 -: Вчера в 14:42:34 »
Какво значение има тръбата ка кухнята,при мен е 100 мм :) мисля че е достатъчно и за източване на басейн :)
Проблема е че препълва и тече навън,не работи нивомера или е задръстен или повреден.Ще го търся по късно.

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: Вчера в 15:40:47 »
При мен 3 метра фи 50мм участък под плота ми създава хронични проблеми. Наумил съм си да сложа отделна тръба за машината. Симптомите са същите задръства и прелива. Смених уплътнители даже. Не съм им майстора лошото е че и сервизните центрове не им разбират много. Сменят там по нещо за отчет. И на края нова машина.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #9 -: Вчера в 17:31:16 »
Въпроса ми е знае ли някой къде е презостата,ремонтирал ли е някой такава съдомиялна.
Какво чудо са излюпили китайците. :spam:

Неактивен малкия

• Квантов електрон
  • Публикации: 198
  • Населено място: Беломорието
« Отговор #10 -: Вчера в 19:08:16 »
Ако се знае кой  е модела, ще е по-лесно.
Когато е изключена от контакта, продължава ли да пълни вода?
Всичко българско и родно любя, тача и милея.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #11 -: Вчера в 19:44:31 »
Model ADW6-3603A.Малък не четеш,писал съм че препълва,спира водата,пуска помпата и излиза грешка E-4

Неактивен малкия

• Квантов електрон
  • Публикации: 198
  • Населено място: Беломорието
« Отговор #12 -: Вчера в 20:12:28 »
Най-вероятно се събира вода в защитната тавичка. Уредът е засякъл теч под корпуса. Водата е активирала поплавъка на дъното, което спира входящата вода и пуска помпата.
Изключва се от контакта, издърпайте я и я наклонете внимателно на 45 градуса, за да изтече събралата се в дъното вода. След това я оставете да изсъхне.

Възможно е прекалено много пяна. Ако е сложен препарат за ръчно миене или друго, пяната може да активира сензора за преливане.

Или пресостата. Запушена тръбичка, не затваря клапата поради замърсяване.
Всичко българско и родно любя, тача и милея.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #13 -: Вчера в 20:22:09 »
Най вероятно.Това обаче са общи приказки.
Зададох точен въпрос.Ако някой има точен отговор къде китайците са натикали презостата да пише.Фейсбук е другаде. :spam:
« Последна редакция: Вчера в 21:21:47 от lz2xl »

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 632
  • Населено място: Попово
« Отговор #14 -: Вчера в 22:23:19 »
Здравей, датчика се намира в прозрачната кутия, отдолу, червените кабели. На сивата кутия е датчика за мътност, с белите кабели. Този датчик за ниво изпълнява две функции, нормално ниво и преливане. Китайците са направили много постно и непълно сервизно описание за съдомиялнята. Колкото да отбият номера, че има сервизно. С много зор се намира някаква документация, трябва да се молиш на китайците, отнася се за сервизните центрове. На схемата са дадени датчици, но е като блокове. На тази прозрачна кутия, от другата страна виж дали има датчик за смесване на водата, комбинация за солта. В модела на съдомиялната, след цифрите, буквата А оказва, че има и такъв датчик. Но изпълнението е за източна Европа, и може да е съкратен този датчик. На схемата е даден като специален тип.
« Последна редакция: Вчера в 22:48:38 от didov »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |