| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Сравнение между Тайванско и Китайско производство коаксиален кабел тип RG316  (Прочетена 2558 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lz3sf

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 67
  • Населено място: Чужбина
А Вие какви балуни сте правили бихте ли споделили?

Отговарям и на двата постта:
- цитата е грешен. Това е все едно дали има изобщо ферит или няма никакъв. Материяла на ферита е от голямо значение, за да се получи трансформатор с възможно най-малки загуби на честотите за които е правен. Въпроса не е дали може да се направи трансформатор и без ферит или какъвто и да е, а колко е ефективен спрямо с правилния ферит.

- Не съм правил широколентови трансфомратори, различни от трансформатори за широколентови приемни антени, а там феритите са сравнително малки - BN-73-202.

Иначе, за широколентов трансформатор, КВ - 100в и нагоре - Ферайт 43, навито на нещо като голям бинокъл, направен от слепени по-големи пръстени от този материял.

За чок балуни, съм давал и на други места в този форум, какво ползвам като насоки:

http://www.karinya.net/g3txq/chokes/

http://www.audiosystemsgroup.com/K9YC/K9YC-old.htm

Последния сайт има много полезна информация, затова го давам целия, а не отделни документи.

Поздрави,
lz3sf

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 494
  • Населено място: България
Да чел съм ги тези неща.
Аз попитах дали бихте споделили личен опит снимков материал какво сте експериментирали и измервали примерно вие лично.
Ще ми бъде от полза .

Неактивен lz3sf

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 67
  • Населено място: Чужбина
Няма голяма нужда да се пълни форума със снимки, но съм правил и ползвам чокове с материяли на Ферайт 31 и 43, Ферокскуб 3Е27:

https://ferroxcube.home.pl/prod/assets/3e27.pdf с размери като FT-140, за примени антени с RG174/316, усукана двойка от ЛАН кабел или разни рутерни захранвания. Навремето, когато американските ферити си бяха цифра, тези се намираха за около 5лв парчето. С 3Е27 съм постигал около 35-40дБ затихване между 1.8 МХц и 7МХц. Вземал съм и някакви неизвестни от Алито, китайски, с малък диаметър. За чокове на слушалки от телефони - вършат работа.

За широколентови трансформатори за приемни антени съм пробвал доста - Ферайт 43 на FT50-43, FT-140-43, Ferroxcube 3e27 с размери като FT-50-43, навити и на един ферит примерно 9:1 -27 навивки на 9 навивки и 6 броя, направени на бинокъл. 3х3 слепени с навивки 6х2. Стават, но BN-73-202 там се намира вече навсякъде и се държи много добре, така че няма смисъл от друго.

Поздрави,
lz3sf

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 494
  • Населено място: България
 Разбирам.  :)
Направете нова тема. Ще е интересно за всички.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |