| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Проблем с радиоприемник Telefunken- super 165 WVK  (Прочетена 672 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 640
Re: Проблем с радиоприемник Telefunken- super 165 WVK
« Отговор #15 -: Вчера в 09:25:29 »
След като му се накарахте едно хубаво на Мирката,вече можем и да му помогнем.Човека казва ,че не е много в час с тая техника.Той не е в час и какво точно да ви заснеме.Аз ще го помоля да извади всички лампи и да ги снима защото няма друг начин.Като намали потинциометъра за сила на звука ,какво става ,брума намалява ли.?Да снима греца.

Неактивен joro

• Квантов електрон
  • Публикации: 144
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #16 -: Вчера в 10:33:07 »
Цитат
Шасито не е от метал, а от някакъв гетинакс или подобен материал.

Някъде имаш прекъсната маса.При такива шасита с проводник са обрани
всички точки които трябва да са на маса

Неактивен navi

• Квантов електрон
  • Публикации: 402
« Отговор #17 -: Вчера в 11:52:23 »
greska
« Последна редакция: Вчера в 11:58:48 от navi »
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен mirkata

• Квантов електрон
  • Публикации: 159
  • Населено място: Хасково
« Отговор #18 -: Вчера в 16:07:14 »
Последни обеснения по темата:
     Както обесних в първия пост, пускам темата за да мога да помогна на  моя приятел Георги да поправи радиото и да му намеря схема за него.  Радиото не е при мене, и се намира в работата му. Всичката информация досега, която съм давал е от него. Той е специалиста и се е занимавал досега основно с радиопоправки, ако това ви говори нещо.
     Та пак повтарям: всички лампи са по схемата, не са сменяни елементи, спойките са оригинални, изправителката беше повредена и затова е сложен временно греца до намиране на оригинална изправителка.
     Да. И аз съм се занимавал навремето с подобна деймост, но това бе отдавна.
     Пък и тия  маломощни лампи, особено от U серия не са ми присърце и затова не искам да споря с някой засега.
Аз обичам да работя с радиолампи до 2 киловата и даже нагоре в областта на радиопредаването и промишлената електроника. Именно затова и не давах повече инфо по ремонта на радиото.
Който може, го може.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 979
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #19 -: Вчера в 16:34:34 »
Освен изправителна лампа има и урдокс а доколкото си спомням и някакво реле за първоначално включване.Вероятно и урдокса е заминал.

Неактивен navi

• Квантов електрон
  • Публикации: 402
« Отговор #20 -: Вчера в 16:58:43 »
* 165gwk.pdf (55.81 kB - свалено 9 пъти.)
Tук една пк-четлива схема. Наистина някои имат такова с цел да пазят скалната лампа от изгаряне при включване, но тук не вижда реле. Доколкото разбирам, радиото „хваща станции с изкривяванд„ ако правилно разбирам първия пост, значи няма изгоряло във захранването, НО, това на мен ми мирише на много високо напрежение. Без да имаме напреженията на лампите, мисля че няма да се справим. Нека ги замери приятеля.
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 202
« Отговор #21 -: Вчера в 20:46:14 »
     Та пак повтарям: всички лампи са по схемата, не са сменяни елементи, спойките са оригинални, изправителката беше повредена и затова е сложен временно греца до намиране на оригинална изправителка.

Видимо не са тези, които са на задния капак. Вероятно са сменяни някъде между двете войни и от тогава досега спойките са "отлежали" и са станали "оригинални". Или радиото е получило заден капак от друг модел радио.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
4 Отговора
13124 Прегледи
Последна публикация 03 Август, 2016, 15:52:14
от stoi
4 Отговора
11883 Прегледи
Последна публикация 29 Март, 2017, 20:01:05
от wladoo
42 Отговора
20075 Прегледи
Последна публикация 16 Юни, 2023, 15:16:28
от Валери
11 Отговора
9408 Прегледи
Последна публикация 13 Ноември, 2021, 02:09:42
от Слабака
11 Отговора
8177 Прегледи
Последна публикация 14 Март, 2024, 17:32:25
от Кристина Захариева

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |