| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Тесла в 200  (Прочетена 75 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 825
  • Населено място: Русе
Тесла в 200
« -: Вчера в 18:01:29 »
До сега никой не се е похвалил като притежател на касетен магнетофон с укв радио на ниския стандарт.Работи само на мрежово напрежение,двигателя е асинхронен с НАМОТКА на късо,касетката се поставя странично в отваряща се странично вратичка.Някой спомня ли си модела?

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 825
  • Населено място: Русе
Re: Тесла в 200
« Отговор #1 -: Вчера в 18:06:52 »
Така изглежда.Снимката е взета от нета.

Неактивен Radko

• Квантов електрон
  • Публикации: 373
  • Населено място: София
« Отговор #2 -: Вчера в 21:34:21 »
Имам такъв от времето, когато бях тийнейджър (1973 г). Все още е жив, но е в жилището на родителите ми в друг град. Но на времето той бе подложен на големи "модернизации" от моя страна, поради желанието ми да имам по-модерен апарат. И така, той стана стерео дек (по схема, заимствана от "Ком"), като собствения му говорител е само като монитор. Освен това, за да е пълно щастието, му добавих и стерео декодер на УКВ (схемата е заимствана от Рапсодия), макар че тогава на УКВ стерео беше само програма Орфей, предимно класическа музика. По-късно го пренастроих на CCIR, но чувствителността не бе задоволителна.  На доста по-късен етап замених оригиналния УКВ блок с някакъв китайски УКВ стерео модул на стандарт CCIR. Последния път, когато го пуснах за проба, се оказа, че мрежовият ключ (комбиниран с потенциометъра за звука) е клеясал и много трудно включва. Не съм опитвал да го оправя. Сега той спи дълбок сън, там вече няма на кого да служи  :(

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 201
« Отговор #3 -: Днес в 01:37:21 »
Нещо интересно - в магнетофони и касетофони по принцип се ползва една специална вариация на асинхронните двигатели - хистерезисен асинхронен. Който е нещо средно между синхронен и асинхронен. Полюсите на ротора отговарят като бройка на тези на статора, както и ротора е направен от материал с високо остатъчно магнитно поле, след кратка работа се намагнитва, след което се върти със скоростта на магнитното поле, вместо да изостава според товара като при обикновените асинхронни.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |