| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Ремък за Grundig TK23L Deluxe  (Прочетена 32 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kolev

• Квантов електрон
  • Публикации: 322
Ремък за Grundig TK23L Deluxe
« -: Вчера в 20:20:53 »
Здравейте, имам преносим магнетофон Грундиг с модел упоменат в заглавието. Добра и непретенциозна лампова машинка, която ползвам веднъж годишно в повечето случаи за да прослушам някоя лента която ми е попаднала от някъде. Онзи ден беше поредния такъв случай, но изведнъж спря да върти приемащата ролка. Без да се замисля си казах, че някой ремък се е скъсал и свалих горния капак. Оказа се скъсан ремък с кръгло сечение, около 1.5 - 2 мм и диаметър в сгънато положение около 200 - 210 мм. Магнета е от 1964 година, явно такива ги правят вече - изкара 62 години и се къса. 😁😁😁
Мислех си, че Алиекспрес ще ми помогне за пореден път, но при търсене нищо подобно не мога да намеря. Единствено намерих някакъв О пръстен с диаметър 200 мм, но сечението е 5 мм, което е прекалено много. Някой който е запознат и е търсил подобни артикули, може ли да предложи някакво бюджетно решение за няколко евро. В краен случай ще сложа квадратен ремък, но не съм сигурен дали няма да приплъзва и да се разтяга.
Благодаря на отзовалите се!

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
6 Отговора
9628 Прегледи
Последна публикация 27 Май, 2016, 12:26:31
от chav_chav
3 Отговора
8917 Прегледи
Последна публикация 20 Януари, 2017, 19:57:42
от styrshel
8 Отговора
6963 Прегледи
Последна публикация 04 Декември, 2021, 23:10:27
от Dennislaw91

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |