| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Корпуси на транзистори  (Прочетена 118 пъти)

styrshel, shyyyy и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Активен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 995
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Re: Корпуси на транзистори
« Отговор #1 -: Днес в 16:10:06 »
Грешка има,правопис но той ме изнерви с глупости-най-добрия български транзистор бил SFT323.

Активен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 995
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #2 -: Днес в 16:11:45 »
Не беше чувал за SFT250 (T250).

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3724
  • Населено място: Варна
« Отговор #3 -: Днес в 17:25:08 »
Въобще са френски транзистори производство и патент на COSEM.Освен на нас и румънците са ги правили още няколко държави.Има UFT и EFT.Ние произвеждахме докато не нарушихме патентвите права и франсетата ни отрязаха.

Неактивен navi

• Квантов електрон
  • Публикации: 405
« Отговор #4 -: Днес в 18:06:35 »
Правеха ги и в ГДР на Cosem транзисторите - наще бяха SFT, тяхните като оригинала - SF.
Иначе въобще не са ни отрязали, просто германия отпадна от необходимост. Точкови диоди и SFR се произвеждаха до последно в 1985, когато влязохме с фадромите и разчистихме мястото за ЗПП, За ЗИС се построиха нови корпуси. Аз съм участвувал в цялата тая патардия до 1990. Технологията на производство беше японска. Когато за почнахме японците идваха да подкарат работата, но ги сменяваха на шест месеца, защото за шест месеца ставаха нови хора, научвахме ги на предимството на ракията пред сакето, а какво да говорим за другите работи - в комбината работеха около хиляда и двеста жени, а в чистиъе стаи не можеше да влиза всеки. 😁😁😁.
Веднъж изразих съмнение пред Такахаши - както е модерно да се казва днес, супервайзера - че може би са ни продали стара технология, той ми каза - глупости, каквото сте платили това получавате, а това е последното, което имаме. Почти десет години от живота ми минаха в тоя комбинат.
Иначе старите служители, които бяха от самото начало на германиевото производство са ми разказвали, че от Министерството са планирали на това място да се строи още един дървопреработвателен завод (едно предприятие имаше вече в Ботевград), а завода за полупроводници да е в Сливница - по близо до София.
Но в една потайна акция Тано Цолов сменява картите - както си му е било реда, в Сливница дървопреработващ, в Ботевград полупроводници. Така ставаше (и) тогава.
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3724
  • Населено място: Варна
« Отговор #5 -: Днес в 18:12:41 »
Имаше там една патардия кога ги преименуваха в 1Т- или само Т през 80-те.Това че германия остаря е вярно,започнаха да правят 2Т силициеви.Добри транзистори бяха.

Неактивен navi

• Квантов електрон
« Отговор #6 -: Днес в 18:20:25 »
...това, което малцина знаят, е че 1989 вече не произвеждахме и транзистори, а само ги „обличахме” в корпуси. При нас излизаха по-скъпи, а от Малайзия идваха „голи” на стойност части от стотинката. В Лаборатория Надеждност си биеха главите - изхвърляше се повече, отколкото се пускаше на пазара и пак беше по-ефтино.
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен navi

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: Днес в 18:24:18 »
Прав си, като изтече лиценза влязоха новите наименования. Руснаците натискаха за кирилица, ние искахме да изнасяме и извън СИВ, по едно време беше мазало - щамповаха и ГТ.
Приятелски Поздрав!
Иван

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |