БНР обаче спря предаванията си на къси вълни, защото за директорите на БНР средните и късите вълни били отживелица !
Ето защо вече не се лови БНР Радио България на къси вълни! Не че се удудвам. За последно го слушах някога през зимата. Въобще не съм съгласен с БНР, че спира излъчванията си в "старите" обхвати! На КВ - нищо, на ДВ - нищо, на СВ - почти нищо (само видинския предавател, който се хваща с триста мъки). За жалост хората вече ценят само компютърните и мобилните устройства, старите аналогови апарати биват пренебрегвани. Мои познати казват: Защо не си пуснеш нещо на компютъра като нормалните хора да слушаш, ами си пуснал твоите стари "скрибуцащи щайги", които са "по-стари и от теб самият"? Въобще не си правя труда да отговарям на такива глупави въпроси. Само се ядосвам на техния акъл. Нима преди 40 години са слушали компютъра, а не стария грамофон? Не, но днес "времената били други, много модерни и трябва да сме съвременни". Усещам как след няколко години трябва ние да си правим предаватели, защото всичко ще стане цифрово, дори хората.
Също ме дразни и УКВ-то (FM-а, извинявам се), където се въртят парите и рекламите. Наскоро бях в Кюстендил, където се ловят цели 4 чалгаджийски станции!

Толкова се разочаровах от "приема", че веднага изключих радиото.
Днес се навършват точно 3 месеца, откакто и аз съм "сандъкчия". Преди не ме вълнуваха тези неща, но сега вече е съвсем друго. Начинът на мислене и интересите ми сериозно се промениха.
Днес никой, освен нас, не забелязва, че радиото е магия и не трябва да се отнасяме толкова пренебрежително и безотговорно. Не трябва да оставяме новите технологии да превземат всичко, иначе нещата винаги ще си вървят в грешна посока.