Мерси!
Мисля, че външния вид си е лично предпочитание. Винаги съм мислел, че белия кант е лоша идея.
За заземяването съм използвал Х кондензатор (за филтърни вериги при мрежово напрежение), ратиран за 1800Vpk. Х-овете са направени да бъдат под мрежово напрежение през целия живот на устройството. При тях пробивът води не до окъсяване, а до изолиране на пробива и прекъсване на кондензатора.
Преди малко, докато го слушах, осъзнах, че определено има нужда от настройка на средните. Късите са идеални, дори хващам радиолюбителите на 7 и 14МХц с едно външно генераторче за BFO. Скалата е малко отместена на късите но не е драма. Но средните са зле. В момента с Ориона чувам 7 станции добре на средни вълни и още 2-3 слабо. С това едвам чувам Благоевград и Румънците (а те блъскат стотици киловати, ако не бяха към 2000!).
Тези скали имат черна боя, покрита със златна отзад. Тъй като златната боя е по-плътна, тя не се нанася точно. На местата, където трябва да е прозрачно няма златна боя, само черна. А черната боя се рони и става прозрачна с времето. Заради това скалата зпочва да изглежда зле и като се пусне радиото да прозира. Имам един маркер с остричък връх и много плътен черен цвят. Просто минах прозиращите черни части внимателно отгоре.