Не знам за какво съревнование може да става дума, при положение, че се занимавам само с български старотехники. Смятам, че подобни сравнения отдавна сме ги надраснали.
Смисълът на такъв тип колекция, както колегата Валери е казал, е:
- да се запазят тези експонати и информацията за тях;
- да се пускат общодостъпни в Мрежата, за да се обзервират от възможно най-голям кръг хора. И по този начин да се прохагандира знанието за това какво се е произвеждало в България в тази област. Последното е наш дълг, освен като ценители на старата техника сама по себе си, и като българи
За реставрации имаме цял живот. За събиране на самите обекти - не повече от 3-4 години оттук нататък, така, както го мисля. И бездруго вече има неща, които не могат да се намерят.
Наскоро от една селска къща, приготвена за бутане, изнамерих цял кашон документации на разработки от БРВР-то на ИЗОТ, които никога не са пускани в производство. Като си помисля как ,,лесно и славно"щеше да си замине това...
Вместо това отиде в опашката за цифровизиране.
А, и, между другото, аз също имам ремонтирани телевизори (в профила си в Ютюб), но това е преди 2011 г., когато започнах активно да работя и вече ямам възможност да се посветя на този времеемък процес.