| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Моята колекция магнетофони  (Прочетена 69228 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3928
Re: Моята колекция магнетофони
« Отговор #165 -: 18 Юни, 2019, 21:47:28 »
Истински ти се възхищавам колега, невероятна колекция. Магнетофоните са едни от най-сложните сандъци, съчетание на механика и електроника.
Браво!
 :bravo:

Неактивен bojitchko

• Квантов генератор
  • Публикации: 524
  • Населено място: София
« Отговор #166 -: 18 Юни, 2019, 21:54:58 »
Не мога да представя само един - опасният за сигурността.  :D
Ще го мъча по-късно.

Колекцията приближава към края. Почти нищо не съм взел тази година. Харесвам си много модели, но при тези цени става  невъзможно за българи. Има още няколко интересни за следващата група, но това през зимата.
Разбира се, остават над 50 броя портативни и микро магнети, ама кога ще се правят...

Неактивен bojitchko

• Квантов генератор
« Отговор #167 -: 18 Юни, 2019, 22:12:12 »
SANYO BATMEN MR110  ОПАСНИЯТ  :D

Сега върви, но ми е интересна причината за бъга.

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1129
« Отговор #168 -: 18 Юни, 2019, 23:41:17 »
   Едва ли в България има друг такъв реставратор и колекционер на магнитофони!!!

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1201
  • Населено място: Ботевград
« Отговор #169 -: 19 Юни, 2019, 12:23:22 »
Браво колега, вече наистина внушителна колекция! Като гледам, доста работа  си отхвълил тази зима, но си е заслужавало. Да не влизаме в полемика, ама такова струпване на магнетофони в една колекция едва ли има друго в България?! А, въпреки че скромничиш, за другата пролет ще чакаме още изненади?
Един, малко личен въпрос. Какво ползваш за тампони между капака и ролките? На две, три мои машини тези дунапренчета отдавна са заминали, а не мога да реша прилично проблема.
0888981645, 072365106

Неактивен RETROTRONICS.info

• Квантов електрон
  • Публикации: 335
« Отговор #170 -: 19 Юни, 2019, 16:54:56 »
:hi: Поздравления - прекрасна колекция!

Още един личен въпрос - къде и как ги съхранявате?

ПП на предишната страница снимките на "SANYO S61" и "TELECTRONIC" са едни и същи.

Неактивен cmdj7

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 77
  • Населено място: Плевен
« Отговор #171 -: 19 Юни, 2019, 18:44:07 »
Браво колега, вече наистина внушителна колекция! Като гледам, доста работа  си отхвълил тази зима, но си е заслужавало. Да не влизаме в полемика, ама такова струпване на магнетофони в една колекция едва ли има друго в България?! А, въпреки че скромничиш, за другата пролет ще чакаме още изненади?
Един, малко личен въпрос. Какво ползваш за тампони между капака и ролките? На две, три мои машини тези дунапренчета отдавна са заминали, а не мога да реша прилично проблема.

И аз се загледах в това, но след обстоен анализ на фотосите достигнах до извода, че са обикновенни "сюнгерчета" ( гъби за миене ) ...
Но все пак нося очила и то с някакви филтри ( на HOYA, Japan ) и може да съм се подлъгал ....
Поздравления за прекрасната колекция и огромният труд и старание във възстановката им ... знам, че е неимоверно много време, пипкава и прецизна работа, търсене и често изработване на аналогични елементи по механика и корпус... евала !
Аз също стопанисвах голяма колекция от класически стари радиокасетофони, но с определени насоки като преоритет - "Платинената" серия на Panasonic, всички модели от FH-серията на SONY с APM говорители, няколко големи SHARP-а, TOSHIBA, Pioneer,  SIEMENS, JVC, SANYO и PHILIPS , но към 2011-та под натиска на домашните и хроничната липса на време ( и място ) ги разпродадох ....  :(
Съхранявах ги увити в аерофолио ( на мехурчета ) на нови стелажи на таван и маза, като във всеки  в отсека за батерии и касетното гнездо бях напъхал пакетчета силикагел против влага, макар, че са ми прекрасни помещенията ....

Това е "болест" , която трудно се лекува .......8 години вече я превъзмогвам с покупка само на един PHILIPS  :drinks:

Успех в това прекрасно дело и хоби ....
« Последна редакция: 19 Юни, 2019, 18:49:24 от cmdj7 »

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
« Отговор #172 -: 19 Юни, 2019, 20:39:23 »
Колега, точно са дунапренови сюнгерчета (или нещо почти такова?), подобен материал се намира, но нямам технология за точно изрязване на окръжност. Струва ми се, че bojitchko е намерил някакви готови от нещо, особено като гледам различните цветове, но дано "си признае"?  :D  Е, по-добре е да са в някакъв "неутрален" цвят, сиво, слонова кост, черно, но ако няма, по-добре от нищо.
0888981645, 072365106

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 508
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
« Отговор #173 -: 19 Юни, 2019, 21:04:25 »
Колега, точно са дунапренови сюнгерчета (или нещо почти такова?), подобен материал се намира, но нямам технология за точно изрязване на окръжност. Струва ми се, че bojitchko е намерил някакви готови от нещо, особено като гледам различните цветове, но дано "си признае"?  :D  Е, по-добре е да са в някакъв "неутрален" цвят, сиво, слонова кост, черно, но ако няма, по-добре от нищо.

Колко големи са окръжностите?

Неактивен bojitchko

• Квантов генератор
« Отговор #174 -: 19 Юни, 2019, 21:11:19 »
Точно от комплектите гъбички за миене, а там са няколко цвята. Слагам каквото дойде. Технологията за рязане е съвсем идиотска. Метално кенче, с подходящ диаметър, служи за "нож", а водач е някаква кръгла и малко по-голяма кутийка от пластмаса. Притискаш гъбата с кутийката, вкарваш "ножа" и въртиш, докато отреже. Изобщо не е равномерно отрязване, но на снимките не личи много.  :)
Ето задание за участниците във форума - да се измисли начин за направа на тези тампони.

За снимките на SANYO-то и TELECTRONIC-а колегата е прав! Пак недоглеждане от много бързане! Съжалявам за грешката и показвам отново:

TELECTRONIC

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
« Отговор #175 -: 19 Юни, 2019, 21:46:40 »
Благодаря, нещо подобно съм пробвал, ама кофти резултат. На снимките добре изглеждат, явно си прав. Наистина ми изглеждаха "фабрични" от нещо си. Пък дано някой колега предложи нещо професионално, но изпълнимо в домашни условия? ... Колкото елементарно на пръв поглед, толкова си е задача "с повишена трудност" ???
0888981645, 072365106

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 508
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
« Отговор #176 -: 19 Юни, 2019, 21:58:55 »
Давам една идея, с уговорката, че НЕ Е ИЗПРОБВАНА на дунапрен:

Взема се една бор-корона менте. Премахват се зъбите, за предпочитане при стругар.
Заточва се като замба. Закрепва се на държача без да се поставя водещата бургия.
Това пособие се закрепва на настолна бормашина, която е ИЗКЛЮЧЕНА.
На плота на бормашината се подлага мека алуминиева ламарина (може да се опита и с друг материал).
С ръкохватката на подаването се притиска дунапрена докато се отреже.

Неактивен iss

• Квантов електрон
  • Публикации: 206
  • Населено място: SF
« Отговор #177 -: 19 Юни, 2019, 21:59:32 »
Технологията за рязане на гъби е като тази за стиропор - с жица реотан.
Примерни линкове с информация: ТУК и ТУК.
Ето и ВИДЕО (след 20-тата секунда).

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3554
  • Населено място: Варна
« Отговор #178 -: 19 Юни, 2019, 22:05:22 »
Върху фибран слагаш дунапрена и това което трябва фиксираш с топлийки.Нагорещено тяло от кенче и натискаш и вадиш бързо.

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
« Отговор #179 -: 20 Юни, 2019, 18:44:26 »
Както и да го умуваме без специална установка няма да стане. С подръчни средства е невъзможно. Ще видим. ..
0888981645, 072365106

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |