Браво колега, вече наистина внушителна колекция! Като гледам, доста работа си отхвълил тази зима, но си е заслужавало. Да не влизаме в полемика, ама такова струпване на магнетофони в една колекция едва ли има друго в България?! А, въпреки че скромничиш, за другата пролет ще чакаме още изненади?
Един, малко личен въпрос. Какво ползваш за тампони между капака и ролките? На две, три мои машини тези дунапренчета отдавна са заминали, а не мога да реша прилично проблема.
И аз се загледах в това, но след обстоен анализ на фотосите достигнах до извода, че са обикновенни "сюнгерчета" ( гъби за миене ) ...
Но все пак нося очила и то с някакви филтри ( на HOYA, Japan ) и може да съм се подлъгал ....
Поздравления за прекрасната колекция и огромният труд и старание във възстановката им ... знам, че е неимоверно много време, пипкава и прецизна работа, търсене и често изработване на аналогични елементи по механика и корпус... евала !
Аз също стопанисвах голяма колекция от класически стари радиокасетофони, но с определени насоки като преоритет - "Платинената" серия на Panasonic, всички модели от FH-серията на SONY с APM говорители, няколко големи SHARP-а, TOSHIBA, Pioneer, SIEMENS, JVC, SANYO и PHILIPS , но към 2011-та под натиска на домашните и хроничната липса на време ( и място ) ги разпродадох ....
Съхранявах ги увити в аерофолио ( на мехурчета ) на нови стелажи на таван и маза, като във всеки в отсека за батерии и касетното гнездо бях напъхал пакетчета силикагел против влага, макар, че са ми прекрасни помещенията ....
Това е "болест" , която трудно се лекува .......8 години вече я превъзмогвам с покупка само на един PHILIPS
Успех в това прекрасно дело и хоби ....