| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: от 1 юли - ДДС за всички стоки извън ЕС  (Прочетена 31510 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен shri

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1001
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
Re: от 1 юли - ДДС за всички стоки извън ЕС
« Отговор #15 -: 16 Август, 2021, 11:17:33 »
 Мисля докато не стане както тука нещата няма да се оправят. Какво правят Германците. Всички пратки извън ЕС отиват в един митнически склад където работят сигурно 200 човека. Там всички пратки се отварят и проверяват. Ако нещото е забранено за внасяне ясно може и в затвора да влезеш, ако не. Пратката отива до митницата в съответния град и ти получаваш бележка да идеш да си я вземеш. Като трябва да представиш писмени доказателства за цената. Разпечатка на зделкатс от сайта. На место ти смятат данъците и си получаваш пратката с документ, че всичко е платено и можеш спокойно да си я ползваш веща в страната. Няма хиляда такси и гишета, няма и мошеничества от двете страни. Така се прави ако една държава иска да е коректна към закона и към гражданите си. Това е моето мнение.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 666
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #16 -: Днес в 09:39:31 »
Да Ъпдейтна темата.
"Вече е в сила мито от 3 евро на вид артикул в пратки на стойност до 150 евро, които влизат в Европейския съюз, предимно чрез електронна търговия."
Промени при онлайн пратките от 1 юли 2026 г.
т.е - ВСЕКИ артикул се обмитява и то доколкото виждам, както стана с ДДС-то, още в съответната платформа - Aliexpress, TEMU и т.нт.
от 1 Ноември  - около 2 € - ТАКСА обслужване.
Сложил съм няколко неща в количката, ще изчакам с плащането  :D :drinks:
« Последна редакция: Днес в 12:47:44 от Gabo »

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 221
« Отговор #17 -: Днес в 09:42:04 »
Обмитяването е за вид стока, 5 вида стока - 5 такси - т.е. ако имаш тениска, гащи и чорапи, имаш 3 евро; ако добавиш още 10 платки вътре + още 3 евро... така докато накарат системата да работи и измислят коя категория колко ще дерат.

Неактивен Gabo

• Администратор
  • Квантов генератор
« Отговор #18 -: Днес в 10:38:07 »
Не. 3€ на АРТИКУЛ и цената я начисляват директно.
Ако имаш тениска, гащи и чорапи = 9€, ако добавиш 10 платки - още 30€.
Ето пример в картинки - EU = USA
192797-0
В тоя случай с бутоните, са сложили 3€ за комплекта + 20%ДДС + още нещо си ;)

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 221
« Отговор #19 -: Днес в 10:52:46 »
Сложили са ти и доставка на бутоните, пробвай с нещо, което хваща безплатната доставка, или повече бройки. Мито + ДДС (което си го имаше и преди) + такса обработка имаш, това го забравих. Такса обработка е обща за пратката, като мито държиш за всеки различен тип артикули. Ако имаш платки, транзистори, тия бутони и тн имаш 1 бр мито + 1 бр такса обработка.

Неактивен Gabo

• Администратор
  • Квантов генератор
« Отговор #20 -: Днес в 12:45:53 »
Айде да не са ми сложили ДОСТАВКА, доставката е евентуално отделно както се вижда в Десния прозорец. Ако поръчам общо над 8€ ДОСТАВКАТА ми е БЕЗПЛАТНА.
И да, правил съм проверка за ВСИЧКИ стоки, дадох бутоните като най-фрапиращ случай. А ТИ КАТО НЕ СИ ПРОВЕРИЛ - Дал съм линк към статия, ЧЕТИ!!!!, не си чеши само пръстите.

"Вносното мито от 3 евро за всяка стокова позиция в пратката е дължимо за всички пратки представени за митническа обработка след 1 юли 2026 г. "

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |