| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Микрофонен усилвател с 741, какво е мислел Кътьо 2АВ  (Прочетена 8170 пъти)

lz2lx, lz2xl, lusti и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 989
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
За да не пускам нова темапиша в тази. Тука стигнах до настройка на платките на новото ми радио което после ще покажа когато е готово. Повечето модули сме ги обсъждали вече. Един въпрос за балансния модулатор. Използвам схемата с А220 от това на Асен. На 500КХц работи идеално. Вече пробвано в QRP то. Но на 5МХц се възбужда нещо. Явно тази схема е не подходяща. Разрових се и се сетих, че Серго LZ2SE(SK) беше правил с А220 на 9МХц. Намерих схемата но нещо по свързването не ми стана ясно. А именно Прилагам снимки на модулатора с А220 и на веригата дето ми е странна. Този резистор 100К тример ли е? По средата му минава проводник на маса от 1Мом резистора. Нещо не ми е ясно свързването. Серго си беше чешит какво е чертал....
188203-0      188205-1
P.S Май се досещам, с тази верига разтройва балансния модулатор за да пусне носеща на телеграф. Добре но как ще настрои балансния модулатор? В схемата на Асен има тример 1Мом а тука само 100К. Дали е достатъчно. Ще се радвам да споделите мнение. И да повторя схемата по горе в темата от Асен работи перфектно на 500КХц, но се различава от тази. И бих искал да пробвам тази.
« Последна редакция: Вчера в 10:49:59 от shri »
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
Не е маса! Стандартен знак за тример. Плъзгача не е със стрелка, а с чертичка. 1Мом е към плъзгача на тримера.
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 989
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
Благодаря, това ми се изясни. Сега ми възниква друг въпрос по отношение на телеграфния режим.Вижда се има два контакта на единия е написал ЦК ключе. Сега единия включва тон-генератора 1КХц както е писано. Другият обаче когато закъси тримера 100К от към десето краче, всъщност разтройва балансния модулатор и на изхода му се появява постоянно носеща. Немодулирана телеграфия. Защо тогава му е и тон-генератор за модулирана телеграфия? И къде трябва да се свърже морзовия ключ? То на предаване ще изглежда голяма боза смесицата от носеща със 1КХц сигнал....? ???
Дано му е леко на Серго на оня свят, че днеска го споменавам. Ама си беше чешит.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Активен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 457
  • Населено място: България
Вероятно нивата не са в норма. Опитай TBA120S вместо A220.

https://www.kn34pc.com/construct/lz2wsg_project/03_if_sch.gif. (9MHz)

Активен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 457
  • Населено място: България
...

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |