За да не пускам нова темапиша в тази. Тука стигнах до настройка на платките на новото ми радио което после ще покажа когато е готово. Повечето модули сме ги обсъждали вече. Един въпрос за балансния модулатор. Използвам схемата с А220 от това на Асен. На 500КХц работи идеално. Вече пробвано в QRP то. Но на 5МХц се възбужда нещо. Явно тази схема е не подходяща. Разрових се и се сетих, че Серго LZ2SE(SK) беше правил с А220 на 9МХц. Намерих схемата но нещо по свързването не ми стана ясно. А именно Прилагам снимки на модулатора с А220 и на веригата дето ми е странна. Този резистор 100К тример ли е? По средата му минава проводник на маса от 1Мом резистора. Нещо не ми е ясно свързването. Серго си беше чешит какво е чертал....

P.S Май се досещам, с тази верига разтройва балансния модулатор за да пусне носеща на телеграф. Добре но как ще настрои балансния модулатор? В схемата на Асен има тример 1Мом а тука само 100К. Дали е достатъчно. Ще се радвам да споделите мнение. И да повторя схемата по горе в темата от Асен работи перфектно на 500КХц, но се различава от тази. И бих искал да пробвам тази.