| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Магазин за Електроника Пепина Електроникс и дискусия магазини за електроника  (Прочетена 4294 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Грет

• Квантов електрон
  • Публикации: 217
Re: Някой запознат ли е с "Пепина Електроникс"?
« Отговор #15 -: 23 Февруари, 2025, 01:37:29 »
Ако съществуваше правило че клиента винаги има право...
Това е неписано правило, което няма отношение към цената, касае други неща, и с което са наясно и двете страни на много други места, но за съжаление не и тук! Говорим за етика и отношения между хората. Не съм нахълтвал с велосипеда, а винаги съм питал най-учтиво, дали мога да го вкарам и него. И до този момент съм получавал положителен отговор, даже от същата продавачка. Това е последният ми коментар по тази случка. Както вече казах, отклоняваме се от основната тема.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1433
  • Населено място: София
« Отговор #16 -: 23 Февруари, 2025, 01:55:41 »
...
Говорим за етика и отношения между хората. Не съм нахълтвал с велосипеда, а винаги съм питал най-учтиво, дали мога да го вкарам и него. И до този момент съм получавал положителен отговор, даже от същата продавачка.
...

След като най-учтиво си я питал дали може да го вкараш, не виждам по какъв начин се нарушава етиката като е казала че не може.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3331
« Отговор #17 -: 23 Февруари, 2025, 19:40:06 »
"КЛИЕНТЪТ ВИНАГИ ИМА ПРАВО, по отношение на вкус". Това е целия израз.

Цитат
The full quote is actually "The customer is always right, in matters of taste.” When it's shortened--it takes on another meaning entirely. it was actually lengthened then reshortened. "The customer is always right" was first seen in print in 1905, to sum up Marshall Fields business policy.

В Елимекс при последните ми 10 влизания в произволни техни магазини в София са винаги Директно груби и агресивни. Каквото и да съм поискал, първо ми се изкрещява, че НЯМА.  И после чак трябва да ги ужебдавам да потърсят защото съм го намерил в номенклатурата на магазина им още преди да търъгна, и винаги  се намира.  Всичките са нови продавачки, без квалификация в електрониката и без опит, не знаят изобщо какво продават, пълна трагедия е.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3604
  • Населено място: Варна
« Отговор #18 -: 23 Февруари, 2025, 19:49:44 »
Тук е почти същата работа,една бивша детска учителка сега продавачка в Елимекс ме учеше наскоро :) беше много учудена че някой все пак знае какво си купува :)

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1056
« Отговор #19 -: 23 Февруари, 2025, 20:42:32 »
Тук е почти същата работа,една бивша детска учителка сега продавачка в Елимекс ме учеше наскоро :) беше много учудена че някой все пак знае какво си купува :)

:lol: :lol: :lol:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #20 -: 23 Февруари, 2025, 20:50:03 »
:lol: :lol: :lol:

Нещо такова са сегашните продавачки разбирачки,не всичките,ама доста ги има.

Неактивен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 93
  • Начинаещ
    • Ютюб страница
« Отговор #21 -: 23 Февруари, 2025, 20:50:46 »
Хах, темата се отклони  :)

В Елимекс при последните ми 10 влизания в произволни техни магазини в София са винаги Директно груби и агресивни. Каквото и да съм поискал, първо ми се изкрещява, че НЯМА.  И после чак трябва да ги ужебдавам да потърсят защото съм го намерил в номенклатурата на магазина им още преди да търъгна, и винаги  се намира.  Всичките са нови продавачки, без квалификация в електрониката и без опит, не знаят изобщо какво продават, пълна трагедия е.

Случвало ми се е да ги поправям в магазаина. Те не знаят какво продават в много случаи. Даже аз съм питал за неща които ако ги няма в нормален магазин за Електроника не е магазин за електроника. Най-любезни ми се струват на Христо Ботев магазина, другите магазини ми държат горедолу грубянски тон като почна да задавам много върпоси. Нали това е работата на магазинера? Като го питаш да ти отговори точно и коректно и да ти съдейства? Според мен им е писнало от някакви хора които влизат в магазина и не знаят какво искат и сега си мислят, че всеки клиент там е такъв. Аз отдавна не ходя в Елимекс да купувам модули и някакви такива тъй като ги внасят от Китай на двойна цена затова предпочитам директно от Китайците. Още една година и отивам в София Електроник, с удоволствие ще обслужвам всеки клиент включително колегите от форума  :)

А относно това с колелото, на Коперник като съм пазарувал защото и аз съм с колело съм го оставял на Фантастикото. Не ми е минавало през акъла да питам да го вкарам, не че имам нещо против. Това изцяло зависи от продавачите на магазина.

Някой администратор има ли как да промени заглавието на темата за някаква обща дискусия на Магазините в София?  :)
15г. Ученик в Техникум / Промишлена Електроника /

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #22 -: 23 Февруари, 2025, 20:52:56 »
Дай ново заглавие и ще го сменя,отдавна не съм се смял така :)

Неактивен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Начинаещ
    • Ютюб страница
« Отговор #23 -: 23 Февруари, 2025, 20:54:23 »
"Магазини за Електроника - Дискусия", "Отзиви за Магазини за Електроника" звучат добре. Избери си което по ти харесва. А кое е смешното да се посмея и аз?  :D (чак сега видях това с бабата олеле не мога)

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Името на темата смених,сложих и двете.
Те там по тия магазини понякога не знаят какво продават.Повечето са достатъчно подковани,но има и такива карикатури :)

Неактивен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Начинаещ
    • Ютюб страница
Еми моля ти се да можеш да се сетиш какво е Керамичен кондензатор или да не може да разкажеш за разликата между единия и втория мултицет и да ми препоръчаш по-добрия е просто уникално и да оставиш на времето 12 годишния Shyy с смачканите му 40 лева да избира  между един без Autorange и един с и да избере този без просто защото госпожата в магазина не му е казала, че този с Autorange е по лесен за използване от 12 годишен. И аз съм виновен честно, че не проучих навремето и видях, че DiodeGoneWild използваше един без и аз така, ееххх как го съжелявам това  ???

Айде хипотетично ако ние почнем всички магазин от форума как ще е според вас? Няма да се различава според мене от София Електроник, може даже да е по-тясно пространство..  :D

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
На мен пък си ми харесваше оригиналното заглавие. 

Не пипайте повече заглавието, променил съм го финално.

Няма отклонение от темата всичко е 6
« Последна редакция: 23 Февруари, 2025, 21:36:18 от Pichaga933 »

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
За Елимекс е лесно,гледаш в сайта им и запомняш кода.По него го искаш в магазина им.Общо взето гледат да са коректни,но понякога се стига до комични ситуации.
Баш пич,сещам се за един анекдот.Влиза в железаия един и иска от продавача да му даде пирони.
Какви по точно,пита продавача.
За кочината :)
По точно какви.
За лявата стена :)
Не винаги само продавачите с виновни :)

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Комичното беше, че последния път като ми извряска в Елимекса, една от ония,"НЯМА", беше точно пред нея елемнта който търсех  :D И само с пръсче като посочих под носа и стана червена... :D

Иначе като номенклатура са много зле, зареждат по 1-2 елемнта на магазин и всичко свършва почти моментално. Търсех някакви модерни ДЦ-ДЦ регулатори само чипа, разни буфери итн, имам чувството вече каквото и да потърся вискчо е по 1-2 максимум бройки.

@shyyyy

Още една година и отивам в София Електроник, с удоволствие ще обслужвам всеки клиент включително колегите от форума  :)

Това магазниа на "Бабите" на Женския ли е?

Ако ти се занимаваш, що не им оправиш сайта 1-во?
« Последна редакция: 23 Февруари, 2025, 21:36:43 от Pichaga933 »

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Пич,аз преди нова година ходих да си купя конектори,мъжки и женски канон 15 да удължа един кабел.Продававачката половин час ги търси защо такива нямало,наложи се да и обяснявам че се пише canon-15,а не kanon :) при което ми изнесе лекция че на немски така се пишело connector :) наложи се да и кажа че думата не е немска :) а конекторите и мъжките и женските я гледаха под стъклото и на две педи от носът и и се смееха :)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |