| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Интересен високоговорител  (Прочетена 2078 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 961
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Интересен високоговорител
« -: 11 Март, 2025, 19:46:21 »
Поне за мен е интересна кострукцията му-една мембрана, две магнитни системи, две звукови бобини свързани последователно. Свален е от някакъв телевизор, не е сравняван с друг и дали има по-добри параметри от обикновен.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3332
  • Населено място: София
Re: Интересен високоговорител
« Отговор #1 -: 11 Март, 2025, 21:16:53 »
Интересно наистина, виждам логиката на китаеца:  Вдигаш мощността двойно или по скоро звуковото налягане  го разпределяш  по по-дълга о,с щото то енергията дето излиза си е същата, но пестиш 2 болта и 2 клеми и 2 кабелни обувки на двойка. И всичко това с акустиката на кривоиздялана дървена кора.  Никой не е мислил това как резонира от 2та магнита  :rofl:

Въжи го на един приличен амп  и кажи как звучи, че епредвидено да го бута евтин клас д и там не се очаква нищо освен шум?

OMG, магнитните системи са последователно вързани все едно са се опитали да направят някъв мехничен пуш пул  :D, Ако са вързани едната да бута докато другата дърпа, тогава ства наистина интересно(ще се погасяват една друга  ??? щото са механично закачени)

Системите са по 8 ома, последователно правят 16 ома за източника товар. Ако ги бяха запаралелили да станат 4 ома по-виждам смисъл да е бил решен някакъв проблем различен от - имаме това пространство тр го запълним с говорители- хевтино....

Интересно да се види как се държи звуковата вълна  или поне вибрацията в средата където са съединени 2те мембрани в една.
« Последна редакция: 11 Март, 2025, 21:29:57 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3619
  • Населено място: Варна
« Отговор #2 -: 11 Март, 2025, 22:20:42 »
Тия високоговорители са тесни според мястото,обикновено ги слагат най отдолу под матрицата и звука им е колкото да има нещо да говори,в по сериозните телевизори са в резонаторни кутии и там звука е добър като за телевизор.Принципа на китаеца е минимум метал,минимум разходи,минимум производствена цена,максимум икономия :) те и мерките им са такива,един китайски килограм (един джин) е половин наш килограм или по точно един фунт :) един китайски километър (един ли разстояние) е половин наш километър :) не знам колко е един китайски ват или китайски ампер :) за китайския волт стана ясно че 5 китайски волта са някъде между 4.5 и 5,2 волта :)

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1436
« Отговор #3 -: 16 Март, 2025, 09:02:19 »
Интересно наистина, виждам логиката на китаеца...

Какъв китаец - Сони ги слага в телевизори вече поне 20 години, ако не и повече: https://bazar.bg/obiava-48441753/malki-govoriteli-soni-sony

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 514
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
« Отговор #4 -: 16 Март, 2025, 10:07:39 »
Хем са Сони, хем китайски  ;)
Свалял съм ги от телевизор Сони, но не помня дали беше с кинескоп или друг. Пускал съм им звук, но не забелязах нещо по-различно от други говорители...

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1436
« Отговор #5 -: 16 Март, 2025, 10:13:31 »
Хем са Сони, хем китайски  ;)
Свалял съм ги от телевизор Сони, но не помня дали беше с кинескоп или друг. Пускал съм им звук, но не забелязах нещо по-различно от други говорители...

Да, Сони ги произвежда в Китай, но не са ги измислили китайците, както колегата стипулираше по-горе.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 961
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #6 -: 17 Март, 2025, 18:24:31 »
Още два не съвсем обичайни-доста пластмаса,магнитните системи нормални и абсолютно плоски мембрани:

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 120
« Отговор #7 -: 22 Март, 2025, 13:30:18 »
Сега... ще си ги мерим ли :D Тези не ги знам какви са, купих ги само защото изглеждаха така... от битака в Казанлък преди години.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |