Няма как да стане с външна видеокарта, защото явно при зареждане на Windows-a тръгва да инициализира вградената (в процесора) и затова гърми. За Fullmark - не съм сигурен дали го има на USB PE Windowsa, иначе и той става за тест, да.
1. Има варианти да се спре и при зареждане на биоса, това са просто PCI-E устройства ,ако е от нея проблема- лично ме съмнява да е от това. Лаптопя изглежда достатъчно "геимеинг", че да има по-разширени биос настройки и за такива цели.
Ще наваляза в подробности, в друга тема. Следва да псуна такъв проект/билд като остане малко време. ЩЕ е интересно

.
2. Виждал съм го в наколко Pe-та, Фърмарк-а, дали е и в последния е въпрос на проверка, ако са го махнали, са сложили нещо на негово място, което е за същата работа така, че.. Има предвид пре-компилирани версии с добавени пакети софтуер за всичко, не това осакатеното от сайта на микромеките

Ако нещо ви говори:
CPU клетка 1 грее до 82 градуса.Ако махна вентилатора сигурно ще се запали.
GPU не толкова.
Това е вече нещо което съм виждал многократно.
Апропо, за да покрием основите, все пак мяколко бейсик въпроса:
-Вентилатора на лаптопа- духа ли изобщо?
-закачен ли е лаптопа за някаква докинг станция ?
-Проблема еднакво ли се получва и на батерия и на зарядно ?
Ядро 1 грее по принцип повечко винаги, но 82 градуса айдъл определно е знак за проблеми.
Виж за начало, най-лесно дали имаш различни варианти модове/режими на настройка на цялата система и в чстност процесора- примерно: game, performance, power saver итн, и го сложи на най слабия(най-ограничаващият) в БИОС, като начало за най-лесно, после ще влезем в подробности по настройки на цпу, видео рам и тн..
@ lz2lx Моля влез в биос. Там ги има същите настойки и даже повече, даже Асуските биоси имат БАйсик, Адвансед и тн, контролс мишка и какво ли не.
И пусни снимки от там моля.