[ Прикаченият файл е повреден или липсва ]
Здравей,
по-добре изкарай захранването отделно от тунера. Така ще можеш оперативно да то смениш, ако се скапе. На моята станция са комбинирани: Едно линейно 13,6V 35А захранване със защита по ток и напрежение, самоделка на баща ми, светла му памет. Стои под масата и захранва радио1 и SO2R контролер. Едно импулсно сървърно HP 750W 12,8V, което захранва Радио2 - вдясно на снимката. Още едно такова на 12,6V, което захранва 1Kw антенен тунер - сивата кутия с дисплея, Автоматиката за избор на: 6 антени към 2 радиа с блокировка, бандпас 200w филтри за шестте контест обхвата към двете радиа, Приемна антена в 4 посоки с RX филтри за 1,8 3,5 и 7MHz пак към двете радиа и още незнайно какво. Всички минуси са събрани през радиата и фишките. Нито едно захранване няма връзка на корпуса си към минус. Няма смущения, включително и на ниските обхвати. Минал съм по пътя на комбиниране на всичко в една голяма кутия и се оказа лош вариант - при проблем, се налага да разхвърляш всичко в кутията. Ако се абстрахираш от големия брой малки и големи кутийки по масата, получаваш възможност за бърза диагностика и решение на проблем. При мен е важно, понеже предимно в състезания участвам, а там не трябва да се губи време.
п.п. Знам, че HP се преработват да дават до 14V, но при мен преработените работят незадоволително, със случайни сработвания на защитата.
п.п.п В цялата система се трудят около 80бр. 12V релета, знам че може с Ардуино, но така е абсолютно неубиваемо, освен от гръмотевици пу-пу...