| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Тунер респром 202 помощ  (Прочетена 182 пъти)

Ivo_, bycec и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Sinner

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 5
  • Населено място: София
Тунер респром 202 помощ
« -: Вчера в 18:38:06 »
[ Прикаченият файл е повреден или липсва ] Здравейте един съвет, ако може става дума за тунер респром 202  значи v 219 2т6551  транзистора  ми награавя на пипане става доста горещ  постоянно това нормално ли е? Као съм подменил  и  проверил в захранването всичко. На KT11  имам 10.2V на кт 5 около 5V незнам два дена се боря . Всичко работи нормално  без моно неработи. Стерео го нагласих на 19кhz в точка 12 .пръснал съм ключовете проверени работят.този R223 променлив резистор д [ Прикаченият файл е повреден или липсва ] о КТ5 за какво отговаря .нещо е окъсило ,Лако не неормално да награвя V219 на пипане .подменил съм го с друг същата работа диода v215 е сменен с нов същия.всичики електролити са сменени проверени.кажете къде какво да меря

Неактивен Sinner

• Блуждаещ електрон
  • *
Re: Тунер респром 202 помощ
« Отговор #1 -: Вчера в 18:41:42 »
Ето схемата

Неактивен barlog

• Квантов електрон
  • Публикации: 127
  • Населено място: гр. Куклен
« Отговор #2 -: Вчера в 23:33:32 »
V 219 e стабилизатор на напрежение. Да нормално е да грее. 

Неактивен Sinner

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #3 -: Днес в 06:21:41 »
V 219 e стабилизатор на напрежение. Да нормално е да грее.
А с кой друг аналог мога да го заменя така че да му сложа малко радиаторче и термопаста. Този сериозно си грее на моменти

Неактивен barlog

• Квантов електрон
  • Публикации: 127
  • Населено място: гр. Куклен
« Отговор #4 -: Днес в 07:21:51 »
Примерно с BD139 или с всеки друг силициев NPN транзистор от този тип. Има и радиаторчета за 2т6551

Неактивен hunter69

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 37
« Отговор #5 -: Днес в 09:10:41 »
Навремето изхвърлях всичко от тези вериги и монтирах стабилизатор 78/79ХХ, включително и на японските техники, масово им горяха транзисторите от прегряване. В случая един 7810 с малко радиаторче и готово.

Неактивен NHB

• Квантов генератор
  • Публикации: 924
  • Населено място: Варна
« Отговор #6 -: Днес в 09:32:10 »
За стабилизатора си получил достатъчно добри съвети.
R223 е за регулиране на напежението, което се подава на варикапа за АДЧ, когато АДЧ е изключено. Не е толкова важно да е точно регулирано, но ако искаш - измери от колко до коло се променя напрежението на КТ6 когато разстройваш/настройваш на станция. Примерно от 3 до 7 волта. Средно аритметичното (3+7)/2 = 5. Нагласяваш с тримера на КТ5 да имаш 5 волта, това е.
Не ми е ясно как така 'моно' не работи. Бих разбрал 'стерео' да не работи, ама... Обясни по- подробно.

Активен veso74

• Квантов електрон
  • Публикации: 388
  • Населено място: Силистра
  • LZ2WSG
« Отговор #7 -: Днес в 10:12:49 »
Вероятно при "моно" те притеснява, че светодиодът "стерео" продължава да работи ::)
(нищо, че двата изхода са закъсени в "моно").

Преди 100 години (hi!) модифицирах "стерео/моно" на "Респром РСТ 201" / A290D до GND (през резистор?)
към извод на стереодекодера за хардуерно гасене на стереото. Приемника си "пя" към 20 години :).

С бързо търсене в нета: ще да е бил извод 8 (?) на стереодекодера A290D / MC1309/10.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |