Да, правилно си разбрал, матрицата МОЖЕ да се разфасова. Правил съм го с големи и малки екрани. При тебе трябва да се махне бялото платно отзад и да се почисти.
Интересно ми е как си успял да вкараш вътре частици, понеже пакета е много добре у плътнен, но явно се е промъкнал пушека...
ПП, Трябва мноого внимателно първо да я извадиш цялата матрица, да я полижиш върху ГОЛЯМА маса с мека подложка и да поченеш да развасоваш пакета - почва се от металната шина която го обхожда от страни и после став апо интересно има видеа в Ю-туб...
По втория ти въпрос- зависи от матриците. Ако е изобщо е здрава тая гръмотвичната...
Интересна ми е таз мания да се пази старото та даже изгоряло толкова зверски... Мятай го в кофите. Или раздлено събиране- пласмаса на една страна, метал на друга платки на трета и пак в пункта.
Пп ако е ДОКАЗАНО здрава матрицата може и да се врътнат, тоест електроникатаот здравия да се пренесе в ударения...
НО даже и да съвпаднат матриците и да се преработят подсветки и тн. ако има разлики, накрая не знам дали " новата електроника" ще поддържа разделителната способност на старата матрица, та много работа за неустановено добър ефект...
Ако беше в София , поне да ги погледан да ти кажа ама така си мноого далече. Носи го по сервизите в твоя град.