| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!!!  (Прочетена 35128 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Administrator

  • Администратор
  • Блуждаещ електрон
  • *****
  • Публикации: 0
ПРАВИЛА НА ФОРУМА!!!
« -: 01 Януари, 2100, 02:00:00 »
Колеги, приятели и посетители на този форум, това са Правилата на нашия (и Вашия) форум, добре е да ги спазвате, защото сa за Нашето общо удобство, и най-вече за да си спестим много неприятни реплики и емоции. Вярно е, че и ние не обичаме да ни казват какво и как да правим, но когато сме на обществено място, е редно да се съобразяваме с обществото в което сме. Това отличава Човека от Маймуната

Условия за ползване на форума.

чл. 1. Всички мнения и публикации във форума ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пишат на Български език, с азбука - КИРИЛИЦА. Спазвайте пунктуационните знаци и доколкото можете - правописните правила, за да бъде текста ви лесно разбираем и четлив.

чл. 2. Когато решите да пишете тема или мнение:
 (1) Преди да публикувате нещо, използвайте търсещите функции на форума, за да се убедите, че не съществува друга такава тема.   
 (2)  Уверете се, че пишете по тематиката му: Форум „Сандъците“ е предназначен за любителите на стара електроника – телевизори, радиоапарати, компютри и всякакъв друг вид техника от близкото и далечното минало.
 (3)  Не пускайте една и съща тема в различни раздели по няколко пъти
 (4)  Когато задавате въпрос относно някаква стара техника, постарайте се да укажете марка, модел, година на производство и други неща, улесняващи отговарянето, за да избегнем празни и ненужни предположения. Форума е за стара електроника, не на стари врачки :-)
 (5)  Ако ви напъва да пишете и обсъждате футбол, политика, световни конспирации и т.н.т., моля направете го в друг, по-подходящ за целта форум.
 (6) Теми и постове състоящи се :
   (6.1) само от емотикони;
   (6.2) безсмислени и нямащи пряко отношение към обсъжданата тема;
   (6.3) реклами ( линкове към други сайтове);
   (6.4) нямащи отношение към тематиката на форума;
   (6.5) състоящи се от 1-2 реда и /или линк, без личното мнение на пишещия;
   (6.6) от питане за цена /всяко нещо струва толкова, колкото друг е готов да плати за него, а ако ви е дошло безплатно, не алчнейте/;
не се толерират и се трият. Тук е мястото за обсъждане и коментиране, не за събиране на връзки към сайтове.

чл. 3 Старайте се да избирате правилния раздел за вашата тема.  Заглавията на темите, разделите в които са публикувани, както и отговорите към тях следва да съответстват на тематиката.
От заглавието на темата трябва да става ясно за какво иде реч. Теми със заглавия подобни на  "Heeelp", "Спешнооооо", "Помощ", "Купувам", "Продавам", "Защо?", "Къде?", "Колко?" и подобни са меко казано - БЕЗСМИСЛЕНИ и ще бъдат изтривани без предупреждение, все пак хората влизат с две цели във Форума, Първата - да им се помогне, втората - да помогнат, но не са длъжни да четат всичко наред.

чл. 4 Недопустими са :призиви за насилие, груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран, расистки, религиозен или всякакъв друг материали, които нарушават законите и добрите нрави, обиди и подигравателни коментари към другите потребители, както и Аватари и подписи на потребителите в този смисъл.
Личните си проблеми си ги решавайте извън форума, чрез е-майл, телефон, Skype или както намерите за добре.
   (1) Обида към член на Екипа на форума (модератор или Администратор), обсъждането на техните действия или искане на обяснения за тях, автоматично ще Ви лиши от правото да пишете за определено (или неопределено) време!!!
   (2) Администраторите и Модераторите на този форум винаги са прави. Те не мразят персонално никого от Вас, а гледат интереса на форума, дори когато Ви се струва, че имат лично отношение. Щом са Ви изтрили мнението или темата, значи е имало защо. (обикновено това става след гласуване, при което трябва да има поне 3 гласа ЗА)

чл. 5 Разрешени са технически спорове в рамките на темата, но без да се нарушават правилата на добрия тон.


чл. 6 При публикуване на новина или не-авторска тема, моля всеки да посочва източника на информацията, при спазване на ЗАПСП.

чл. 7 Редакцията на собственото ви мнение е разрешена в рамките на 60 минути след публикуването. След това автоматично се заключва за редакция.

чл. 8 Регистрацията във форума става след РЪЧНО одобряване от Администратор, затова изчаквайте да получите е-майл с потвърждение и линк за активация, преди да се опитате да влезете.
   (1) В случай, че Администраторите решат, че вашето присъствие във форума е нежелано, те могат да забранят достъпа Ви до него. (виж чл.4, ал. 1)

чл. 9 Не се допускат 2 или повече регистрации от един потребител, а тези с временен БАН /забрана за писане/ ще получат постоянен такъв.

чл. 10 Всички снимки публикувани във форума трябва да се прикачват към темата от предвидения за целта бутон под надписа [Прикачи:] Снимки пуснати като линкове от други сайтове са ЗАБРАНЕНИ и темите ще бъдат премахвани без предупреждение.
(Тъй като няма как  да се осъществява контрол от страна на Администраторите при прикачване на файлове (и в частност -снимки) във Лични Съобщения, такава функция не е предвидена.
Обменете си е-майли, телефони и там си пращайте каквото ви е нужно, форума не се явява заместител на пощата, а друг метод за комуникация.
)

Благодарим ви, че спазвате правилата. :drinks:
« Последна редакция: 24 Април, 2019, 17:09:25 от Gabo »

 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |