| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: GSM клетките  (Прочетена 4474 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен триод

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 57
  • Населено място: София
GSM клетките
« -: 09 Април, 2017, 02:05:12 »
Здравейте ,искам да питам знаещите ,какво мислят за твърденията че GSM клетките имат вредно облъчване (излъчване) около тях и на какво разстояние е вредно? Темата може да се разшири и за всякакви електромагнитни излъчвания ,от домашния рутер до мощни радиопредаватели и радари, подстанции и далекопроводи. Как можем да се защитим (екранираме) от тях?

Неактивен shri

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 893
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
Re: GSM клетките
« Отговор #1 -: 09 Април, 2017, 08:16:19 »
Фарадеев кафез, няма друга защита. Че са вредни вредни са, но няма какво да се направи. А има, отиваш да живееш на село дето няма ток и ГСМ не хваща и си на чисто. :drinks:
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен ahedproductions

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 1976
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
    • Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"
Re: GSM клетките
« Отговор #2 -: 09 Април, 2017, 08:56:50 »
Клетките са повече от вредни. Минимално безопасното ниво на насочени и ненасочени ВЧ полета е повишавано 19 пъти от 1971 насам в целия свят, за да "направи място" в закона за постоянно повишаващата се мощност на предавателите в тях. Последния скок у нас с 4GLTE беше с 25% почти (май 23% точно). Минимално безопасното разстояние от фронталния лоб на насочеността на една такава антена най-вероятно е към 8-10км, което ти говори за какво безочие става дума. Човекът се е адаптирал през хилядолетията към средата си чрез единствения такъв механизъм, заложен ни от природата - генна мутация. За съжаление това е много бавен процес, чиято скорост е далеч под тази, с която се развиват това поколение комуникации. В общи линии проблемите са два - нарушения в нервната сигнализация и нарушения в циркадианния ритъм. И двете водят до здравни проблеми и преждевременно остаряване.
Пъвия механизъм е по-слабо познат по простата причина, че масово не се изучава научно - сетете се защо. Въпреки това има редица доказани връзки, показващи че единствено използвания метод за оценка на влиянието нейонизиращите лъчения върху човека - този на загряването от поглъщане - далеч не обхваща всички аспекти на ъздействието. С други думи - не е проблем, че ВЧ загрява течностите във вас, по не толкова от GSM клетките (виж от безценните ви мартфони - там нещата са трагични! пуснат GSM с пуснат Wi-Fi и с пуснат блутут трябва да държите на 3-4 метра от себе си, а не залепен за главата или слабините...), а с това, че тези излъчвания се нарушава крехкия баланс на нервната сигнализация, от там хормони и всичко останало. Но да кажем, че с това се справяме! На 99.5% от хората не им влияе толкова силно и тялото им се адаптира някак, въпрки че несъмнено има последствия.
Но виж втория механизъм ни убива бавно. Когато стане тъмно и ние заспим от очите се подава сигнал, че е настъпил мрак. Този сигнал запуска производството на най-мощния антиоксидант, познат на човека (е, не мога да съм сигурен, но мисля че е така...) - меламин. Той има двойна функция - запуска производството на нови клетки и предизвиква смъртта на старите, т.е. ни регенерира. Заради него, въпреки че е далеч под номиналните си нива, живеем по 80-90 години. Ако нивата бяха номинални, щяхме да живеем по 150-160 години, реалния ресурс на нашите гени. Ама не сме порастнали за такава съдба... Ако обаче оставите лампата светната, очите казвт на хипоталамуса, че е светло, и меламин не се произвежда! Ден, два, добре, но ако това се проточи проблемите ще дойдат бързо.
Преди 10-15 години запчнали изследване как точно се ориентират гълъбите. С две думи, установили, че имат някакви странни клетки в очните дъна, с чиято помощ "виждат" магнитните полета. Не буквално, не им е ясно какво виждат точно, но като им сложиш магнит на главите, и те се губят. Единия от учените се замисли дали и хората нямаме такива - и открил ключа към много здравни загадки. Оказало се, че и ние, хората имаме закърнял вид на тези клетки. Те не ни служат като сетиво, но ги има. И заедно с нормалните, участват в инервацията на очния нерв.
Извода? Може да спите, може да е тъмно, но ако сте в силно ВЧ поле - за мозъка ви все си е светло! Осветени сте от полето. И не регенерирате, не се възстановявате. Вместо клетки, изживели живота си, да умрат и да ги изхвърлите или резорбирате, и на тяхно място да дойде свежа бригата труженци - вие оставате версията от вчера. До някаква степен, разбира се.
Споед груби преценки, въздействието от среднта градска среда е към 18-20% спад на меламина нощем. Твова са 18-20% по-къс живот, с присъщите му заболявания на регулацията.
Не ме разбирайте погрешно, не съм от "зелените глави", дето смятат че отговора е да се върнем в каменната ера! За ен истината е в това, какъв ни е дома. Мястото където си почивам и се възстанояваме, а и където си отглеждаме децата, трябва да е максимално освободено от ВЧ полета. Когато си избрах външните стъкла в пакетите , избрах такива с ниско К. Оказа се, че това се постига с метлизация на стъклото в дълбочина. И когато изляза на балкона с лаптопа, въпреки че виждам рутера през стъклото, сигнала ми е на границата на разпада. Вечер гасим безжичния, който и без това ми е бая маломощен - спънал съм го от 1 ват (ТОЛКОВА Е НА МАЛЪК РУТЕР С ЕДНА АНТЕНА!) на някакви миливати стотина с пи звено в антената - бачка си, гасим и мобилния на телефоните си. И самите телефони не спят с нас - стоят си в хола. Като цяло нивата на ВЧ у нас от към 30МХц до ъм 3000МХц са бая ниски.
А през останалото време, по цял ден ходим наоколо сред ужасно силни полета - GSM, WiMAX, TETRA, Wi-Fi WAN и т.н. И дефектите се трупат - в гените ни, в жлезите ни. Особенно са податливи децата, чиято система за "рециклиране" не работи все още, които тепърва се развиват и се изграждат. https://earthpulse.net/emf-protection/ (няква реклама, но с интересни факти)
Не ни трябва каменна ера, трябва ни дефинитивен скок в технологията. А това не ни е разрешено.
Дръжте довомете си максимално чисти от ВЧ полета, това е тайната към оцеляването в града. А за тези на село - ако нямате ГСМ клета на око разстояние - сте щастливци.
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"
www.aetherlab.org

Неактивен радиото

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 754
  • Населено място: Лом
Re: GSM клетките
« Отговор #3 -: 09 Април, 2017, 09:37:18 »
Винаги съм твърдял , че в дигитализацията на медиите и подобни се крие заговор против човечеството . Радиото и телевизиите си работеха с аналоговите сигнали и почти никаква вредна съставка , ... що ги смениха ? А дали ще си екранирам къщата е без значение. Навън ни облъчват постоянно и отвсякъде . Щото по тая логика , панелните жилища са отлично екранирани и най- безопасни .

Неактивен Cosmiclight

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 117
  • Населено място: Пловдив
  • LZ1ANB
Re: GSM клетките
« Отговор #4 -: 09 Април, 2017, 10:27:57 »
Този сигнал запуска производството на най-мощния антиоксидант, познат на човека (е, не мога да съм сигурен, но мисля че е така...) - меламин
Да нямаш предвид МЕЛАТОНИН?  Щото меламин е суровина в химическата промишленост и се образува в тялото само като метаболит на пестицида циромазин. :D
Man muss nur wollen und daran glauben, dann wird es gelingen!

Неактивен origo

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
Re: GSM клетките
« Отговор #5 -: 09 Април, 2017, 11:18:05 »
Смисъла на екранирането на дома както обяснява Билян е да се осигури за през нощта една чиста от ВЧ полета среда в която да си починеш и да протекат нормално възстановителните за нервната система и тялото процеси. Иначе е ясно че денем си се поемат негативите. Иначе аз Wi-Fi нямам в къщи, крайно вредно е да се мотаеш покрай антената на такова нещо па макар и с редуцирана мощност. Не знам на теб за какво ти е? Искаш да не теглиш кабели до всички точки в които ползваш интернет ли?
Относно цифровизацията на телевизионния ефир - тя не вреди повече от аналоговото разпръскване. Мощността е същата, честотния диапазон е същия, честотната лента също. За влиянието върху човека няма значение дали носещата е амплитудно модулирана с изображението или е шумоподобен сигнал с OFDM модулация. Дори при цифровата телевизия е възможно леко намаляване на мощностите при запазване на експлоатационните параметри. Така че там нещата не са толкова зле (макар че не мога да опиша колко ми е жал за аналоговата телевизия) но по отношение на вредата е все тая.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен FAMICOM_87

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
Re: GSM клетките
« Отговор #6 -: 09 Април, 2017, 13:34:01 »
е преди ввекове, а даже до средата на 20ти век, средната продължителност ан човешкият живот е била по-ниска от сега. До преди 20ти век не е имало никакви лъчения пък хората рядко са прехвърляли 50 годишна възраст.

Неактивен триод

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 57
  • Населено място: София
Re: GSM клетките
« Отговор #7 -: 09 Април, 2017, 13:46:23 »
Както и очаквах ,тук получавам смислени и изчерпателни отговори на този въпрос, които се припокриват с моето мнение и виждания по темата.Така ,сега по същество предстои ми ремонт или по-скоро дострояване на жилище в груб строеж. Въпроса ми е каква екранировка бих могъл да заложа в стените ,пода и тавана, алуминиево фолио метална мрежа или друго?
 Това със стъклата ми стана интересно (Когато си избрах външните стъкла в пакетите , избрах такива с ниско К. Оказа се, че това се постига с метлизация на стъклото в дълбочина) ,тъй като дограмата е монтирана вече и на някои стъклопакети стои етикета ,на който пише че едното стъкло е К-стъкло и по спецификация го дават да пропуска топлината от вън на вътре ,но не и обратното, питането ми е това ли е въпросното стъкло?

Неактивен styrshel

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 1526
  • Населено място: Варна
Re: GSM клетките
« Отговор #8 -: 09 Април, 2017, 13:57:02 »
е преди ввекове, а даже до средата на 20ти век, средната продължителност ан човешкият живот е била по-ниска от сега. До преди 20ти век не е имало никакви лъчения пък хората рядко са прехвърляли 50 годишна възраст.
Най-после някой да е оптимистично настроен!!!
Аз също мисля че нещата не са толкова трагични. Живите организми затова са живи, защото лесно се приспособяват. Има много по-брутални, увреждащи организма фактори, като цигари, алкохол, наркотици и въпреки това хората оцеляват. И не само, ами за 30-40г. населението на земята се е удвоило. Истина е че лъченията са вредни, но и живите клетки си знаят работата, едва ли някога ще сме напълно сигурни, кое колко е полезно или вредно. Не може да му се отрече на Билян че е майстор в агитацията ама чак толкова да се филмираме... Много по вероятно е да спиш зле, ако мислиш за плащането на утрешната вноска по депозита или за сметката за тока и за какво ли не. Та, пийте си уискито, кафенцето или там каквото ви се пие, яжте каквото ви се яде и не си болете главите с тъжни мисли!  :) :) :)

Неактивен kolev

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 307
Re: GSM клетките
« Отговор #9 -: 09 Април, 2017, 14:25:25 »
Има много сайтове в които се обсъждат темите за електромагнитните излъчвания и защитата на човека от тях. Много често срещани способи за защита са:
- носене на шапка от алуминиево фолио;
- заземяване на цялото тяло посредством свързването му с кабел към водопровода;
- никакви електрически уреди и каквито и да било лампи в спалнята;
« Последна редакция: 09 Април, 2017, 14:36:18 от kolev »

Неактивен радиото

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 754
  • Населено място: Лом
Re: GSM клетките
« Отговор #10 -: 09 Април, 2017, 17:54:21 »
Има много сайтове в които се обсъждат темите за електромагнитните излъчвания и защитата на човека от тях. Много често срещани способи за защита са:
- носене на шапка от алуминиево фолио;
- заземяване на цялото тяло посредством свързването му с кабел към водопровода;
- никакви електрически уреди и каквито и да било лампи в спалнята;
Това , със заземяването шега ли е ?     :bravo:

Неактивен Лъчо Минков

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 1124
  • Населено място: София
Re: GSM клетките
« Отговор #11 -: 09 Април, 2017, 18:16:26 »
           Ако някой вземе да си помисли, че е лампово радио, заземяването решително  ще подобри някои неща :rofl:, но за съжаление  и водопровода вече е синтетика...

Неактивен ditronix

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Re: GSM клетките
« Отговор #12 -: 09 Април, 2017, 20:46:42 »
В спалните- само свещички. Всъщност най- добре в Тора Бора..... Естествени апартаменти :crazy:
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен Radko

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 350
  • Населено място: София
Re: GSM клетките
« Отговор #13 -: 09 Април, 2017, 21:22:02 »
Пък то и свещичките, току-виж, се окажат, че са от ГМО ....

dakata.radio

  • Гост
Re: GSM клетките
« Отговор #14 -: 09 Април, 2017, 23:42:06 »
Та, пийте си уискито, кафенцето или там каквото ви се пие, яжте каквото ви се яде и не си болете главите с тъжни мисли!  :) :) :)

Браво, Стършел, много точно казано! На 100% подкрепям твоето мнение! Най-важното е да си живеем живота спокойно без да се вглъбяваме в такива мисли и разсъждения, защото винаги има и плюсове, и минуси. До нищо хубаво няма да доведат параноите, филмиранията и паниките, в които се вкарваме, и на практика са по-вредни за нашето здраве от самите опасности, които се обсъждат в тази тема. То по принцип всичко е вредно като се замислим, не само това, и колкото и да искаш да избегнеш тези опасности, няма да успееш. Ако живееш в каменната ера, тогава няма да ги има тези, но пък ще има други проблеми.
Просто, живейте си на воля, гледайте си кефа и не се затормозявайте с глупости.
« Последна редакция: 09 Април, 2017, 23:47:24 от dakata.radio »

 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |