Иване, аз празни приказки не говоря. Електролитните кондензатори КЕА-2 са по технология на ITT. Вероятно из кашоните на тавана все още може да се намери някоя друга платка с такива кондензатори, произведени в Кюстендил и "облечени" с фолио, брандирано с логото на ITT. По същото време в София, в ЗЕПЕ са били внедрени и технологии отново на ITT за производство на селенови изправителни блокове и на кварцови резонатори. Може би година по-късно бях в София на едни курсове и там се запознах с колега, работещ в ЗЕПЕ. Стана дума за интересите ни, оказаха се общи и момчето ми донесе една кутия от обувки, пълна с изправителни блокчета- селенови, високоволтови стълбове, които по-късно бяха ползвани в телевизорите- черно-белите СОФИЯ 21 и 31, кварцове и десетина от споменатите електролити- 1000uF/25V, които са били получили от Кюстендил по някакъв повод. Та такива работи с технологиите. Колото до надеждността на това, което се правеше в загнилия запад и страната на светлия комунизъм -само ще се засмея. Според Димитър руските телевизори са като уискито- колкото повече стареят, толкова стават по-добри.
Да бе, който не е имал руски телевизор, той наистина не познава удоволствието 2-3 пъти годишно да мъкнеш тежащия 70 кила сандък в сервиза. Който не вярва- да ми дойде на гости. Имам двадесетина годишен PANASONIC -кинескоп, на който единствените му ремонти са свързани със смяна на батерийките на дистанционното. И една 10-12 годишна плазма, правена в същия "гараж"
На нея май и батерии на дистанционното не съм сменял. Тия спорове периодично се захващат с не знам каква цел, но на мен краставици не се опитвайте да продавате! Садил съм, брал съм, ял съм, че ми е писнало май! Тия ги лангъркайте на 14-15 годишни хлапета, ама май и те не вярват на басни.