| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Радиопредавателна станция "Видин"  (Прочетена 48315 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1441
  • Населено място: София
Re: Радиопредавателна станция "Видин"
« Отговор #225 -: 18 Май, 2025, 11:43:43 »
Относно България - до пет години няма да мислиш така, времето ще покаже. Българите все още можем да мислим.

До 5 години ако не мисля така, ще те почерпя една бира (или каквото пиеш)!  :drinks:

Неактивен малкия

• Квантов електрон
  • Публикации: 148
  • Населено място: Беломорието
« Отговор #226 -: 18 Май, 2025, 11:49:32 »
Да сме живи и здрави и това ще преживеем, но предавателите и транслационната мрежа не го преживяха...
Поздрави  :)
“Страна безъ собствена индустрия е колония” - Сава Алтимирски "Бралтъ"

Неактивен navi

• Квантов електрон
  • Публикации: 373
« Отговор #227 -: 20 Май, 2025, 20:28:11 »
Преди 2 дни Тома Биков  се изказва, във връзка с протеста на БНТ и БНР, та също спомена Видинския предавател, дето никой не можел да го чуе и трябвало да бъде спрян, а средствата да отидели за заплати!!!

Същото каза и Тошко от партията на Трифонов, като обясни че тези 5 милиона годишно могат да отидат за заплати.
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1056
« Отговор #228 -: 20 Май, 2025, 21:03:18 »
Спрат ли го след по малко от година ще бъде и нарязан за да се извлечат още пари от него след което мястото ще се продаде ,това му е съдбата....

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1305
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #229 -: 22 Май, 2025, 15:39:24 »
Щом са му хвърлили окото, ще го спрат много скоро. И нищо и никой не може да го спаси. Ще го направят за единия PR.

Неактивен bobi mw

• Квантов генератор
  • Публикации: 581
  • Населено място: Плевен
« Отговор #230 -: 23 Май, 2025, 08:30:11 »
Предавателният център във Видин е собственост на БТК-Виваком който в момента изгражда фотоволтаична централа и имат подстанция от 110kV.БНР плаща към оператора за излъчване и спре се плащане спират и излъчване и ако някоя частна компания реши да излъчи в този обхват и си плаща ще има и излъчване.Ясно е че никой няма да прояви интерес и предавателя ще бъде спрян ще разчистят терена от невероятна антена която никъде в България нямаше изградена и ще напълнят целият терен с панели.Монопола на средновълновите предаватели в Европа е Румъния тя има над 20 предавателя и до сега не е закрила нито един предавател,а на нас един ни е в тежест

Към колегите тук в форума кой го слуша постоянно и на кой ще му липсва най много е загадка.Аз освен колекционер на скромна колекция радиоприемници мога да кажа че съм голям слушател на БНР и отделно други програми в средновълновият обхват.

Решил съм да пиаша към генералния директор на БНР и към КРС защото е ефективен този предавател и нощно време сигнала хвърля доста далеч.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #231 -: 23 Май, 2025, 08:56:10 »
...
Решил съм да пиаша към генералния директор на БНР и към КРС защото е ефективен този предавател и нощно време сигнала хвърля доста далеч.

„В момента цялата страна се покрива със сигнал от програмите на БНР от УКВ предавателна мрежа. Има обаче и един останал предавател, който излъчва на средни вълни от Видин, който само той струва на бюджета на радиото 1 600 000 лева на годишна база“, каза Митев. Допълни, че този предавател се явява дублиращ на УКВ мрежата.

Това е публичното становище на генералния директор: цък! Какво ще му кажеш за да го разубедиш?

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 515
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
« Отговор #232 -: 23 Май, 2025, 10:50:36 »
След средата на 90-те години при мен престана да е възможно приемането на на средни и дълги вълни, поради някакво смущение. Наблизо няма промишлени и енергийни съоръжения. Много от къщите са необитаеми. Повечето хора изобщо не подозират, че в България има предавател на средни вълни. Аз знам за съществуването предавателя от този форум. Преди няколко месеца беше изгаснал токът в цялата община и тогава успях с едно батерийно приемниче да чуя говор на български на средни вълни...
 Не знам дали навсякъде е така, но предполагам, че почти навсякъде положението е същото...

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1986
  • LZ1SWE
« Отговор #233 -: 23 Май, 2025, 12:40:17 »
Енергото имат комуникации по линните, върви един бавен модем за телеметрия и управление, баш от средата на 90-тте го пуснаха, ако не се лъжа някакви Сименси. Кошмар е, аз дори го бях записал как звучи у дома с едно Сокол-че. Много хармонично-хорово, леко дъскорезно като тембър и замазващо ефира. Не си намирам темата...
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1986
  • LZ1SWE
« Отговор #234 -: 23 Май, 2025, 12:51:25 »
В БНР е пълна деградация. КРС вдигат рамене. И не само не искат да оставят Видин (маха се 100%, точно кога не зная, но информацията ми е точна), но и не искат да чуват за японския вариант на множество малки предаватели (1-10 кВат) във фазово синхронизирана мрежа - система ДАЛЕЧ по-лесна за подръжка, обслужване, изграждане и т.н., която предложих да стартирам лично и безвъзмездно. Нищо не искат да правят, нищо не искат да обсъждат, всяка инициатива била опасна за работното място на всеки директор. Никаква отговорност, нищо, тишинка и се снишаваме, да не ни вее... Няма смисъл да пишеш, на директорски постове не се назначават истински хора, а безгласни пионки. Всичко е имитация на дейност и монетизация на имитацията. Имайте търпение, всичко това ще свърши скоро и пак ще градим правилното.

Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3981
« Отговор #235 -: 23 Май, 2025, 13:06:00 »
Цитат на: ahedproductions
Имайте търпение, всичко това ще свърши скоро и пак ще градим правилното.
Дано да си прав, но какво точно очакваш да се случи  ::) ?

Неактивен Radio208

• Квантов генератор
  • Публикации: 511
« Отговор #236 -: 24 Май, 2025, 10:45:25 »
След средата на 90-те години при мен престана да е възможно приемането на на средни и дълги вълни, поради някакво смущение. Наблизо няма промишлени и енергийни съоръжения. Много от къщите са необитаеми. Повечето хора изобщо не подозират, че в България има предавател на средни вълни. Аз знам за съществуването предавателя от този форум. Преди няколко месеца беше изгаснал токът в цялата община и тогава успях с едно батерийно приемниче да чуя говор на български на средни вълни...
 Не знам дали навсякъде е така, но предполагам, че почти навсякъде положението е същото...
При мен в Пазарджик положението е същото. Преди две седмици някакъв багер беше прекъснал захранването само на нашия блок.На средни вълни нямаше никакви смущения по целия обхват. БНР на 576kHz се приемаше отлично с феритна антена на Telefunken bajazzo CR1000. Чуваха се и две румънски радиостанции, но по-слабо.

Неактивен Radio208

• Квантов генератор
« Отговор #237 -: 24 Май, 2025, 11:06:08 »
„В момента цялата страна се покрива със сигнал от програмите на БНР от УКВ предавателна мрежа. Има обаче и един останал предавател, който излъчва на средни вълни от Видин, който само той струва на бюджета на радиото 1 600 000 лева на годишна база“, каза Митев. Допълни, че този предавател се явява дублиращ на УКВ мрежата.

Това е публичното становище на генералния директор: цък! Какво ще му кажеш за да го разубедиш?
В Сърбия се прави оптимизация и  модернизация на FM предавателите, независимо че тези предаватели дублират DAB-мрежата, която покрива над 90% от страната.
В България се прави оптимизация със спиране и унищожаване на предаватели, без никаква модернизация.
Защо е така, отговорът е по-горе в "цък".
 :drinks:

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #238 -: 24 Май, 2025, 11:20:37 »
В Сърбия се прави оптимизация и  модернизация на FM предавателите, независимо че тези предаватели дублират DAB-мрежата, която покрива над 90% от страната.
В България се прави оптимизация със спиране и унищожаване на предаватели, без никаква модернизация.
Защо е така, отговорът е по-горе в "цък".
 :drinks:

Това е вярно, но не е добър аргумент в защита на предавателите на средни вълни, тъй като в Сърбия нямат нито един.

Неактивен Radio208

• Квантов генератор
« Отговор #239 -: 24 Май, 2025, 12:23:30 »
Цитат на: ahedproductions
В БНР е пълна деградация. КРС вдигат рамене. И не само не искат да оставят Видин (маха се 100%, точно кога не зная, но информацията ми е точна), но и не искат да чуват за японския вариант на множество малки предаватели (1-10 кВат) във фазово синхронизирана мрежа - система ДАЛЕЧ по-лесна за подръжка, обслужване, изграждане и т.н., която предложих да стартирам лично и безвъзмездно.
Японският вариант е много добър за ползване на средновълновия обхват и защото този вариант е добър , от КРС не искат да чуват за него.  :D Това излъчване съществува от много години и в други страни.

Когато пускаха предавателя край Видин отговорните фактори пееха други песни, но мълчаха защо предавателя във Видин струваше над два пъти повече от същия предавател с много по-голяма мощност в Скопие.Сега далаверата е в неговото унищожаване.
Колко ли предаватели можеха да бъдат закупени и включени в експлоатация по японския модел вместо този край Видин?
Могат ли модулите от този предавател с мощност 400kW да се използват за по-малки предаватели до 10KW ?

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
12246 Прегледи
Последна публикация 23 Март, 2020, 16:13:40
от sve
29 Отговора
30672 Прегледи
Последна публикация 28 Септември, 2015, 21:39:39
от сашо
12 Отговора
12622 Прегледи
Последна публикация 09 Октомври, 2017, 01:31:32
от GRIDLIC
3 Отговора
7705 Прегледи
Последна публикация 12 Декември, 2018, 20:27:39
от GRIDLIC
1 Отговора
5687 Прегледи
Последна публикация 10 Октомври, 2020, 00:47:41
от GRIDLIC

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |