| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Каква бира пие Тодор Колев във филма "Двойникът"?  (Прочетена 1277 пъти)

petarkolev, Узунов и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kolev

• Квантов електрон
  • Публикации: 308
Здравейте съфорумци. Чудя се от няколко дена каква бира пие героят на Тодор Колев от филма двойникът. С един колега обсъждаме българските филми, но не можем да стигнем до консенсус. Вижда се нещо от рода на "iliner" или не знам и аз. Моля по запознатите да ударят едно рамо. Прикачвам и скрийншот от сцената. Благодаря Ви предварително!

Неактивен vladimirstanoev

• Квантов електрон
  • Публикации: 193
  • Населено място: Sofia

Неактивен kolev

• Квантов електрон
Благодаря за отговора, но не съм убеден че е достоверен (не всеки път чата дава верни отговори - използвам го доста и понякога пише пълни глупости). Според мен това е някаква вносна бира. Очаквам други колеги да се включат.  :drinks:

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
Свалих филма във HD формат, намерих епизода (от 1:09.00-1:10:20). Направих няколко скрийншота:
186825-0186827-1 186829-2
Попитах GoogleAiStudio -Рече - Berliner, не му повярвах, попитах ChatGPT - и той каза същото. Накарах го да изчисти и увеличи 3-тата снимка, предложи ми това:
186831-3.
За всеки случай проверих историята на марката - оказа се Вярно. 
"Berliner Kindl Brauerei, част от Radeberger Gruppe, която от своя страна е част от концерна Dr. Oetker. Логото изобразява мечка, символ на Берлин, държаща халба бира над главата си — типичен елемент за марката Berliner Pilsner"
Така намерих и оригиналният етикет (e, не е баш като реставрирания, но е 1:1 с този от филма):
186833-4
Сипах си една Специална Боцманска Мастика, докато ми се изстуди бирата в хладилника (е, Zatecky и Perlencacher имам само)
 :drinks: :drinks: :drinks:

Остава интересен въпроса, защо не за използвали Българска бира, а източно-германска, но сигурно си има обяснение.

Неактивен kolev

• Квантов електрон
Еее просто нямам какво да кажа! Браво Gabo, моите адмирации! Аз също свалих филма в HD гледах, кьорих се но явно малко не ми е достигнало да открия истината. Ако има интерес можем да продължим темата за старите български комедиини филми. С колегата ми ги дъвчем до такава степен че откриваме страхотни детайли като това че Научния съвет е на едно място със Спорт тотото и Физкултурния съвет  :rofl:
Говоря отново за филма "Двойникът"

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
В кабинета по "Технология на Машиностроенето", в ТМТ гр.Пазарджик имаше следният лозунг:
186837-0
След 40 г., дори в Ерата на AI, нищо не се е променило  :drinks:

Активен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 457
  • Населено място: България
Щом се чете надписа значи фирмата е спонсорирала нещо във филма.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3617
  • Населено място: Варна
По времето на "развития" социализъм :) забрави.Партийните бонзи биха го възприели като гнусна вражеска агитация,иначе самата бира е хубава,а филма леко досаден. :drinks:

Активен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 457
  • Населено място: България
Може да е имало изключения. Тази година Шуменското е хубаво.Преди няколко години не беше кой знае какво. :drinks:

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 120

Ония години е повече за показване на социален статус, рекламираш или не - като няма от къде да се купи, за чий Х ти е тая реклама.

Иначе Шуменско могат да правят бира, ама не искат. Показват че могат всеки път, когато пускат нова бира, за зарибявка на пазара... и максимум до месец са рационализирали производството и са я съсипали.

Неактивен emoned

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 9
  • Населено място: Чирпан
Не само Шуменско. Със всички е така. Зарибят пазара и после редуцират качеството. Така стана и с Ретро Загорка. Първия сезон беше страхотна. Има и още примери предполагам.

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 120
Специално при Шуменско разликата преди-след е прекалено голяма, в единия случай е пример как се прави добра бира, в другия удрят дъното... В момента имаме доста "крафт" бирарии, които правят бира така, както се е правела преди 20-30 години и с истински материал, без царевица. Ама са 2-3 пъти по-скъпи от масовата, която излиза Каменица-Загорка-Шуменско-Пиринско. Двете ни много добри големи пивоварни са Гларус и Ромбус, имаме и още доста, но правят бира в бутикови количества и не мога да ги изредя всичките.

Неактивен kolev

• Квантов електрон
На една от сцените се вижда улица "Илия Петров", обаче когато отида в гугъл карти на въпросната улица се виждат съвсем различни работи. Някой може ли да удари едно рамо къде се намира тази улица, предполагам в София. Малко преди да се види табелата на улица Илия Петров има кадър в който се вижда висока сграда на заден фон. GPT казва че това е хотел Плиска, но пак не му вярвам особено. Искам да видя кооперацията в която е "апартаментчето" на Проф. Денев.

Неактивен Private

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 34
  • Населено място: София
В същия кадър има и японски дръжкофон, но това не значи, че японците са спонсорирали филма.

Остава интересен въпроса, защо не за използвали Българска бира, а източно-германска, но сигурно си има обяснение.
По времето на соц-а статусът се показваше чрез всякакви Кореком-ски стоки, недостъпни за обикновената работническа класа. В тази връзка нищо чудно и бирата да е донесена от същата верига магазини.

GPT казва че това е хотел Плиска, но пак не му вярвам особено.
Това е Парк-хотел „Москва“, а къщата е някъде из соц-аристократичния квартал "Изгрев", който днес пак си е аристократичен, но без "соц-" в името. :) Вместо дядовците и бащите от преди, днес там са децата и внуците. Предполагам, че площадчето от втория и третия кадър е ето тук.
« Последна редакция: Вчера в 14:30:32 от Private »
-= All our life, we are beta testers =-

Неактивен Private

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 34
  • Населено място: София
С колегата ми ги дъвчем до такава степен че откриваме страхотни детайли като това че Научния съвет е на едно място със Спорт тотото и Физкултурния съвет  :rofl:
Кинаджиите като обикалят да търсят локации за снимане, обикновено избират такива, дето "най-хващат окото". :) Конкретно за тази историческа сграда:

Цитат на: Private във форумът Scyscrapercity
Nobu Hotel and Restaurant Sofia може би ще се открие в „Банкерската сграда“ на ул. „Иван Вазов“ 1.
На 20/08/2024 заснех фасадата след завършилия ремонт.

« Последна редакция: Вчера в 22:21:19 от Private »
-= All our life, we are beta testers =-

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
12737 Прегледи
Последна публикация 23 Март, 2020, 16:13:40
от sve
29 Отговора
32640 Прегледи
Последна публикация 28 Септември, 2015, 21:39:39
от сашо
12 Отговора
13120 Прегледи
Последна публикация 09 Октомври, 2017, 01:31:32
от GRIDLIC
3 Отговора
8184 Прегледи
Последна публикация 12 Декември, 2018, 20:27:39
от GRIDLIC
57 Отговора
8253 Прегледи
Последна публикация 15 Юли, 2019, 22:03:13
от argonavt

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |