Вече мога да се похваля със собствен радиотранслационен възел. Макар, че само аз го слушам.

При наличието на толкова много уредби, реших да спретна и аз нещо.
Първо да започна с електрическата част. За разлика от УУ 1000, при които контакторите са вградени в тях, при ЕМС 1000 няма такава опция. Идеята е за електрическото заххранване, което да се прекъсва за всяка свързана уредба, без да се налага поетапно да се изключват отделни блокове, а при нужда всички в една монтажна стойка. Реших първоначално таблото да бъде метално, но пробиването на отвори за индикаторни лампи и контролни превключватели усложни идеята. Спрях се на пластмасово, което е компромис. За радост на задната страна на вратичката му има отлята мрежа, която използвах за оразмеряване и пространствено разполагане на отворите. За съжаление и тук се получи компромис, тъй като идеята беше всяка индикаторна лампа да е над превключвателя на контакторите, ляво и дясно и белият маркер да посочва съотв. лампа вкл./изкл. Разстоянието е ограничено и не можаха да се събера. Остана варианта една над друга, а над гях монтирах и ампермер, волтмер и честотомер. Изводите от таблото са 4, 3 през въздушни контактори К6Е и един само през предпазител за маломощните консуматори. Всички изводи са с проводници 6 кв. мм. Заземяване към уредбите не съм пускал все още, на по-късен етап ще закупя заземителен кол и проводник и ще го пусна.

Понеже разполагам с три окомплектовани уредби ЕМС 1000, на този етап съм монтирал две, като тази отляво подава сигнал към голямата, през съответните модули и блокове. За сега голямата е натоварена с 6 бр. КЗ-25. Сигналът от общия изход постъпва в пулта за изходна комутация и през извод 1 захранва колоните. Извод 2 е свободен, може да се ползва за свързване на товар и да се правят различни измервания на параметрите. Може да видите и модула ЕМС 1731, който е калибровъчния генератор, който е предназначен за осигуряване на синусоидален сигнал.