| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: "Ласпи" ТТ-01 проблем в захранването  (Прочетена 602 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 25
  • Населено място: Ботевград
Колеги здравейте,
има ли някой под ръка "Ласпи" ТТ-01 ако му се сваля капака за 1 2 мин. - може да ми премери променливите напрежения излизащи от 3те намотки на трансформатора 2 единични са и една с обща точка. Изтеглих всички схеми и описания от силистренския сайт но не виждам никъде да е описан трансформатора с какви напрежения е. Като гледам схемата и кондензаторите ми бие на 2Х15 волта едно 5 волта и някакво по високо може би 12 20 ама не знам. Качвам схемата качвам и снимка от сайта силистренския. Купих уреда от базара преди 1 година и повече мислех че е здрав - така пишеше в обявата. В Еконта така и не го пуснах. Сега реставрирам една Опера 3 почти е готова и ми потрябва Ласпито за настройка на входните блокове за по лесно. Пускам го и нищо, отварям капачките отзад предпазителчетата изгоряли, смених ги с 0,125 пак изгоряха. Отварям го трансформатора пълно късо на първичната. За това базара трябва да се внимава. Видимо трафа е ръчкан вътре яко и запояван. Ясна е работата прецаквация. Та ще търся трансформатори да напасвам някакви малко анг-та. Трябват ми точните напрежения от работещ уред. Ясно ми е че траф нама да намеря оригинален.

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 515
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
Re: "Ласпи" ТТ-01 проблем в захранването
« Отговор #1 -: 29 Май, 2025, 09:41:15 »
Имам оригинален трансформатор.

Изводи 3-4 10,7 волта
       5-6 19,4 волта
       6-7 19,4 волта
       8-9 5,5 волта

Входното настроих с латер на 220 волта. Измерване без товар.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 976
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #2 -: 29 Май, 2025, 10:00:19 »
А ето и намотачните данни от един форум, ако решиш да го пренавиваш.
"Ласпи Т Т-01"

Номер вывода 1-2 диаметр, мм 0,12 число витков 3960
3-4 0,4 190
5-6 0,12 320
6-7 0,12 320
8-9 0,28 100
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #3 -: 29 Май, 2025, 20:44:09 »
Много ви благодаря това ще реши проблема. Благодаря за отделеното време и бързата реакция. За сега ще опитам с 2 трафчета ANG малки (ако успея да ги сместя някакси в кутията). За пренавиване не ми се иска че този магнитопровод с тази тънка жица ще е тегаво. Ще видим с 2те трафчета. Тъкмо сега в архива на форума ще има и параметрите на трафа ако някой му се наложи. Благодаря ви. :drinks:

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 515
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
« Отговор #4 -: 29 Май, 2025, 21:27:14 »
На бързо погледнах схемата и ми се струва, че за телевизионния генератор са нужни само 5 волта. Останалите напрежения са за измервателната част. Провери, дали не е достатъчно да го захраниш само с 5 волта стабилизирани...

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #5 -: 30 Май, 2025, 01:12:13 »
Благодаря утре ще разгледам схемата - не бях се замислил. Ако е само това напрежение имам трфачета малки на 5 6 в ще стне перфектно, имам и с по 3 - 4 изходни намотки различни. Не ми трябва метъра, а само генератора. Ще измислим нещо. Схемата съм я отпечатил на лист в сервиза и уреда е дам разглобен. Утре ще видим ако остане време. Да си го възстановя уреда, че има няколко лампови за реставрация - единия колега ми го подари и ще ги почвам да ги спретвам. ;)

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
11754 Прегледи
Последна публикация 26 Март, 2014, 15:31:11
от dobringeorgiev
3 Отговора
12268 Прегледи
Последна публикация 23 Март, 2020, 16:13:40
от sve
29 Отговора
30753 Прегледи
Последна публикация 28 Септември, 2015, 21:39:39
от сашо
12 Отговора
12634 Прегледи
Последна публикация 09 Октомври, 2017, 01:31:32
от GRIDLIC
3 Отговора
7736 Прегледи
Последна публикация 12 Декември, 2018, 20:27:39
от GRIDLIC

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |